kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Cizre'de tank sesleri
Yeni Haber
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan tank taburu emrindeki 15 tank ve tankta görevli askerler atış talimi yaptı. Şehrin yaklaşık 10 kilometre dışındaki arazide çadır kuran askerler atış talimi yaptı.

Sabah saatlerinde Cizreden Gabar Dağı ve Cudi Dağı eteklerinde bulunan tatbikat sahasına giden Cizre Tank Taburu'na ait 15 tank, top atışı ve elverişsiz hava şartlarında manevra gibi üç saat süren tatbikatlar yaptı. Askerler, Cudi ve Gabar Dağları arasında bulunan şehir merkezine 10, Irak sınırına ise yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Çemzeytin bölgesinde arazide 2 çadır kurdu. Ağır şartlar altında çamurluk arazide eğitime başlanan alanda, askerler bugün sabah saatlerinde atış talimi yaptı. Eğitimini tatamlayan tanklar birliklerine döndü

Tank Taburu'na bağlı çok sayıda tank ise birlik yerleşkesine yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan arazide bekletiliyor. 2 çadırın kurulduğu alanda herhangi bir hareketlilik gözlenmedi.

ŞIRNAKTA OPERASYONLAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Güvenlik güçlerinin Şırnak'ta başlattığı operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Dereler- Besta bölgesinde Gabar Dağı ve Cudi Dağı'nın bir çok noktasında gerçekleştirilen operasyona binlerce asker ile çok sayıda geçici köy korucusu da katıldı.

Karadan gerçekleştirilen operasyonlara Bolu'dan gelen komando birlikleri ile Akçay Karakolu'ndaki askerler de katıldı.

Karadan başlatılan operasyonlara helikopterlerle havadan destek sağlanıyor.

GÜNEYDOĞU'DA BAHAR OPERASYONU: KOMANDOLAR IRAK SINIRINA KAYDIRILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri baharın gelişiyle birlikte bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik geniş kapsamlı bahar operasyonları başladı. Türkiye'nin çeşitli bölgelerden çok sayıda seçkin komando birlikleri bölgeye sevk ediliyor.

Kuzey Irak'ta bulunan Kandil Dağı'nda mevzilenen yaklaşık 3 bin dolayında terör örgütüne mensup teröristlerin Türkiye'de eylem yapmak için sınırda sızma girişimleri ihbarı alan Türk silahlı kuvvetleri Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari, Batman illerinde bulunan askeri birliklerini harekete geçirdi.

Bölgede son günlerde güvenlik güçlerine yapılan terör eylemleri ardından güvenlik güçlerinin Şırnak'ta başlattığı operasyonlar aralıksız devam ediyor.

CUDİ VE GABAR DAĞINA ÇOK SAYIDA ASKER KAYDIRILDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Bakok ve Derik ilçesi Cehennem deresinde ile Gabar Dağı ve Cudi Dağı'nın bir çok noktasında gerçekleştirilen operasyona binlerce asker ile çok sayıda geçici köy korucusu da katıldı.

Karadan gerçekleştirilen operasyonlara Bolu, Kayseri ve Kırklareli'den gelen komando birlikleri operasyonlara katıldı. Operasyonlara helikopterlerle havadan destek sağlanıyor.

Bu arada Diyarbakır'dan kalkan F16 savaş uçakları Gabar ve Cudi dağlarında mevzilenen teröristlere yönelik hava bombardımanı düzenliyor.

Bölgede bulunan askeri birlikler terör örgütüne yönelik operasyon için hazır kıta bekletildiği belirtildi. Son günlerde bölgede yaşanan sıcak çatışmaların ardından harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri özellikle Kuzey Irak sınırında bulunan önemli noktalarda geniş güvenlik tedbirlerini artırdı.

Mart ayından bu yana Siirt, Mardin, Batman, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır ve Batman'da başlatılan operasyonlar çerçevesinde terör örgütüne yönelik sınıra askeri birlikler kaydırılıyor.

Son bir ay içinde bölgeye çok sayıda askeri zırhlı araç, mühimmat, ve asker sevk edilirken, önümüzdeki günlerde PKK terör örgütüne yönelik kırsal kesimde temizlik harekatı adı altında operasyonlar başlatılacağı belirtildi.

Kuzey Irak'ta Kandil dağında mevzilenen terör örgütünün Türkiye'ye sızmasını önlemek güvenlik güçleri özellikle Bakok, Cehennem Deresi Şırnak'ın Cudi Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar devam ederken, son bir ay içinde bölgede terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda sığınak, silah ve patlayıcılar ele geçirildi.

Operasyonların önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı olarak devam edeceği belirtildi.