kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Tunceli ve Bingöl'de 4 şehit
Yeni Haber
Tunceli Valiliği, Pülümür İlçesi ile Bingöl'ün Kığı İlçesi sınırında dün yapılan operasyonda, 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığını, toplam 6 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'nin Pülümür İlçesi ile Bingöl'ün Kığı İlçesi sınırında bulunan bölgede, güvenlik güçlerince icra edilen operasyon neticesinde bir grup teröristle karşılaşıldığı belirtilerek
şöyle denildi:

''Güvenlik güçlerinin (Teslim ol) çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık
vermesi üzerine çıkan silahlı çatışma neticesinde, 4 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 güvenlik görevlisi yaralanmış, 6 terörist ölü ele geçirilmiştir.Teröristlerle birlikte 6 adet kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait mühimmat ve teçhizat ile terör örgütüne ait çok sayıda sığınak ve depo içerisinde bol miktarda patlayıcı madde, örgütsel malzeme ele geçirilmiştir.''




GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Tunceli'de terör örgütü üyeleriyle girilen silahlı çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bülent Yollu Ankara'da toprağa verildi.

Yollu, için Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, bazı AK Parti milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze törenine, çocukları 4.5 yaşındaki Ege ve 2.5 yaşındaki Emir ile katılan şehit uzman çavuşun eşi Nurcan, annesi Mercan, babası Erdal, kardeşleri Cevahir ve Durukan'ın gözyaşlarını tutamadığı, yakınlarından bazılarının fenalık geçirdiği gözlendi.

Askeri cenaze aracıyla camiye getirilen Yollu'nun tabutu askerlerin omuzlarında taşınarak katafalka konuldu.

CHP Genel Başkanı Baykal ve beraberindeki partililer Yollu'nun ailesine başsağlığı dileyerek cenaze namazı öncesinde camiden ayrıldılar.

Şehit Yollu için öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı.Cenaze namazında Devlet Bakanı Atalay, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin
Komutanı Orgeneral Yöney, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Işık, AK Parti Grup Başkan Vekili Kapusuz da saf tutu.

Bu arada safta yer alan bir vatandaş namazın hemen öncesinde terör örgütü üyelerini kastederek, ''İçeriden besleniyorlar'' diye bağırdı.
Namazın ardından, şehit Yollu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında top arasına konuldu. Yollu'nun tabutu taşınırken şehit yakını
olduğunu söyleyen bir vatandaş, ''Şehitlerin hakkını sormayanlar utansın. Bıraksınlar koltuk sevdasını'' diye bağırdı. Bazı vatandaşlar da terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Bir süre askeri bando eşliğinde top arabasında taşınan tabut, daha sonra cenaze arabasına konularak defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne
götürüldü.Bu arada, Şehit Uzman Çavuş Yollu'nun oğlu Emir'in, babasının tabutunu el sallayarak uğurladığı görüldü.