kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Şehit eşi Hale Arslan
'Birlikte yaşlanacaktık'
İlhan DEMİRCİOĞLU- Ercan DEMİRCİ- Erol TAŞKAN / ME
Üç gün içinde 10 şehit veren Türkiye'de gözyaşları dinmek bilmiyor. Bitlis'in Çeltikli mevkisinde şehit düşen Kaşif Arslan'ın cenazesi dün Samsun'da toprağa verilirken, eşinin feryatları ise yürek dağladı..
Türkiye şehitlerine ağlıyor... Bitlis, Şırnak ve Bingöl'de 3 gün içinde art arda 10 şehit verilmesi, yurtta büyük üzüntü yarattı. Bitlis'in Çeltikli mevkisinde terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Kaşif Arslan'ın cenazesi dün memleketi Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehit eşinin feryatları ve şehidin 1.5 yaşındaki oğlu Efe'nin babasının resmini öpmesi herkesi ağlattı. Şehidin cenazesi 19 Mayıs mahallesindeki evlerinin önüne getirildi. Şehidin yakınları burada tabuta sarılarak uzun süre gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi Hale Arslan, tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Acılı eş, gözyaşları içinde şöyle dedi:

'O DA ASKER OLACAK'
"Ben seni 17 yaşından beri delice sevdim. Bizim birbirimize sözümüz vardı. Hani sen benim dizimin dibinde yaşlanacaktın. Beni eşsiz, oğlumu babasız bırakıp nereye gidiyorsun. Olsun, gözün arkada kalmasın. Ben şehit karısıyım. Üzülmem. Sen bu vatan sağolsun diye canını verdin. Bak oğlumuz da ağlamıyor. Ama sana sözüm var. Oğlumuzu da okutacağım ve senin gibi asker yapacağım. Hainler sevinmesin. Biz de şehit olacak insan bitmez. Onlar amaçlarına ulaşamayacak." Yakınlarına sarılarak güçlükle ayakta durabilen baba Selim Arslan, "Oğlum, aslan oğlum. Allah o hainlere daha büyük acılar versin. Benim yüreğimi yaktılar" dedi. Anne Muazzez Arslan ise oğlunun tabutuna sarılarak dualar etti. Acılı anne, "Oğlum seni orada peygamberimiz karşılayacak. Sen şehitsin. Bize dünyanın en güzel hediyesini verip gittin" dedi. Şehidin 1.5 yaşındaki oğlu Efe ise olan bitenlerden habersiz babasının resmini öpüp tabutunun üzerine oturdu. Törene katılanlar şehidin oğlunu kucaklarından bir an olsun indirmezken Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan uzun süre öpüp okşadı.

KÜRTÇE AĞIT...
Bingöl'de teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen piyade er Halim Atlas'ın Van'daki baba ocağına ateş düştü. Şehit babası Şerafettin Atlas, "Geride 4 oğlum daha var. Onları da şehit vermeye hazırım" derken, babaannesi ise Kürtçe ağıt yaktı. Bingöl'ün Yayladere kırsalında şehit düşen piyade onbaşılar Ramazan Özen ve Mikdat Sümer de Adıyaman'da toprağa verildi.