kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Gün 7 Gece
Dışarı çıkmadan önce
7 Gün 7 Gece

7 Gün 7 Gece

23 Aralık Cuma
Ütü tahtası ayağı pabucu

Kaybolan ütü tahtanızın ayağındaki plastik pabuç nerede bulunur? Her türlü lastik, bakalit, plastik malzemelerin bulunduğu bir dükkan. Elli yılın üstünde aynı yerde, aynı usta ile. İsmet Yurderi. Çeşitli lastik levazımat hizmeti sunuyor. Kürekçiler Caddesi, 39. Tel (0212) 249 87 85. Karaköy. Fotoğraf bilgisi. Karaköy-Eminönü köprüsünün ortasındaki merdivenlerden alt kata inerken. Karşınızda balık avlayanların misinaları parlıyor. Pek çok. Donmuş parlayan yağmur çizgileri gibi. Denize girdikleri nokta ve misinayı tutan eler görünmüyor. Arka fonda tarihi Eminönü sahilini dikey kesen ışıldayan cam çizgiler.

24 Aralık Cumartesi
Orgla pop şarkılar
Mekanın adı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Lokali. Herkese açık. 200 kişilik bir mekan. Öğlen tabldot. 4 yemek 4 lira. Gece restoran. Her gece canlı müzik. Asker emeklisi Hamdi bey org çalıp pop şarkılar söylüyor. Tuba hanımla birlikte. Nezih, güzel bir aile ortamı. İşletmecisi Gülnaz Cankara Hacettepe Radyoloji bölümünden emekli. Oto parkı da var.Tel (0312) 223 78 20. On Sineması'nın karşısı. 3. Cadde. Bahçeli. Ankara. Hayal bilgisi: Bu hafta hangi şairin dizelerinde yer almalı. Eray Canberk. "ve şehri / bir kar sesi kuşatır."

25 Aralık Pazar
Hayat ideolojisini yaşamak
Kitap: Eşcinselliğin Sonu ve Heteroseksüelliğin Ölümü. Yazar: Bert Archer. Türkçesi: Ayşe Borovalı. Koray Atak. Çitlembik Yayınları. Aralık 2005. 308 sayfalık kitaptan 7 cümle. 1. Seks hakkında, yani reklamlardaki, film veya televizyondaki, işyerindeki seks hakkında konuşmak artık kabak tadı verdi. 2. Her şeyi kendi başımıza yaratmak zorundayız. 3. Hayat deneyimlerini yaşamak yerine, hayat ideolojisini yaşamak; deneyimleri bire bir yaşamak yerine, deneyimle ilgili kavram ve sloganlar biriktirmek. 4. Bir şeyin üzerine yeterince ışık tutarsanız, o şey yok olur. 5. Ancak, internetin en temel faydası, istediğimiz cinsel rolü benimsemek konusunda daha önce hiç sahip olmadığımız bir özgürlük sağlamasıdır. 6.Ve bu güç, televizyon giderek eşcinselleşmektedir. 7. Bir portakalı kırmızıya boyayıp, içini elma suyuyla doldurabilirsiniz, ama bu onu elma yapmaz. Hayvan sevgisi bilgisi: Bebek kahve çalışanları yağmurda karda dışarıda ki masalara ekmek serip serçeleri besliyor.

26 Aralık Pazartesi
Çanta Hastanesi
Dededen bir meslek. Babaya sonra oğluna geçen. 55 yıllık bir mekan. Çanta tamiri. Her türlü. Diyelim ki iki tekerlekli bavulunuzun bir tekerleği kırılıp kayboldu. Tamir ediliyor. Yeni tekerlek montesi 5 lira. Torun Koray Öznalçın işleri nazik ve bilgili. Mekanın adı: Çanta Hastanesi. Tel (0216) 512 27 04. Mercan. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Taksim Mc Donald's'ın önü. Zaman: 19 Aralık 17.40. Kımıldamadan birilerini bekleyenler: 3 Sekiz liraya atkı ve bere satan tezgahlı satıcılar: 3. Yeşil iri yapraklı manolya ağacı 2. Hızla geçen kedi: 1. Ceple konuşarak bekleyen 1.

27 Aralık Salı
Çikolatalı çay kaşığı
Yol kenarında. Plastik örtülerle korunaklı. Altı masa mermer. Dört masa ahşap görünümlü plastik. Hepsi de daire. Espresso istediğinizde yanında çikolatadan yapılma çay kaşığı da geliyor. Kahveyi karıştırırken ilk olarak çay kaşığının bombeli iç kısmı erimeye başlıyor. Hemen sıcak eriyen çikolatadan çay kaşığını yemek imkanı. Manzara: Antik bitkiler/otlar büyüyen han duvarları. Aktar dükkanının girişinden sarkan kuru patlıcan ve biberler. Turuncu ip demetleri. Adı: Caffe World. Tel (0216) 520 02 04. Eminönü. Doğa bilgisi Arnavutköy Koleji'nin bahçesinde yeni yerleşik göç etmiş 15 den fazla yeşil papağan bulunuyor.

28 Aralık Çarşamba
Oyuncak Titanik 30 milyon
Beş katlı büyük bir han. Her katında pek çok hediyelik eşyalar satan dükkan. Oyuncak Titanik gemileri 30, 50 lira. Çok çeşitli mıknatıslı buzdolabı süsleri. Seramik yaprak üstünde yaprak biçimli mum 4 lira. Beyaz hasır sepetler. İri deniz kabuğu dolu tabak 12 lira. Vazolar. Çin çantaları. Şark Han. Hediyelik Eşyalar Çarşısı. Rıza Paşa Yokuşu. Tahtakale. Mahalle bilgisi: İki sokak aşağıda yer alan Yarım Şişeci Han'da her boy cins ve renk fermuar çok ucuz.

29 Aralık Perşembe
Çizgi Filmli Bar
Adı: Seksek. Bar, restoran ve kafe. Barın etrafında ve büyük ekranın olduğu duvarda eskiden 9- 14 yaş arası oğlan çocukları tarafından okunan ama son yıllarda orta yaş erkeklerin de okuduğu Teksas gibi çizgi romanlardan görüntüler var. Bu barı da Ahmet, Ergün, Ziya ve Taki adlı 4 erkek açmış. Büyük ekrandan gün boyu Asteriks, Vikingler gibi 80li yılların ve bar sahiplerinin çocukluklarında izledikleri çizgi filmler oynatılıyor. Çoğu Türkçe altyazılı. Arada bir Paris Disneyland"e giden çocukların görüntüleri geliyor ekrana. Pazar günleri çocuklarınızla birlikte 12 ile 4 arası Brunch yapabilir ve gün boyu çizgi film seyredebilirsiniz. Ara bilgi olarak Teksas adlı çizgi romanının İtalyan yapımı olduğunu biliyor muydunuz? Ayrıca romanın Teksas'la ilgisi yok, yani Teksas'ta geçmiyor. Mekan sabah 13'den ertesi sabah 04'e kadar açık. Üstelik her gün. Menüden örnekler: krema ve beyaz şarap soslu 'Tavuk Brokoli Penne' 7 lira, Thai soslu 'Sebzeli Noodle' 5 lira, kurutulmuş domatesli kanepeler, Votkalı Muhallebi 5 lira Yulaflı Elma Tatlısı, 5 lira. Bira 4 lira. Buraya "damsız" girilebiliyor. İsteyen dans da edebiliyor. Barın sağındaki duvarın rengi kiremit kırmızısı. İçeceklerin yanı sıra Akdeniz Mutfağından örnekleri tatmak mümkün. Rock, pop, caz ve etnik müzik çalınıyor. Ağa Caminin sokağında Hacı Abdullah Lokantası'nın dördüncü katında. Sakızağacı Cad. Yoğurtçu İş Merkezi 19/4 Tel (0212) 251 39 95. Beyoğlu. Günlük bilgisi: Cesare Pavese. 29 Aralık 1949. "Yolculuğun en güzel yanı bu olabilir mi: insanın kendi memleketini yeniden keşfetmesi."
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Kazansanız da kaybetseniz de eğlence garantisi var
 13'üncü tüp bebek denemesi Alican'ı getirdi
 Dans ve müzikle kendini keşfetti
 Acısı ve tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı
 Her renkten müzik
 Listeler ve karışık kasetler
 En anlamlı hediye
 Objektiflerin arkasında bir manken var
 2006'ya Merhaba Partileri
 Restoran ve Kulüpler
 Ufacık tefecik içi huzur dolu yogicik
 Miniklere özel parti
 İsmail Acar'dan resim dersleri
 Genç kızların at tutkusu yedi birincilik getirdi
 Ünlüler lezzeti nerelerde arıyor?
 Bestelerimde düğünle ölümün yolu kesişti
 30 yaş kadını başkadır
 Yarım saatte kurabiye yapmayı öğrenin
 Sağlıklı yaşam faşizmi
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Son mesaileri ölüm getirdi
Son mesaileri ölüm getirdi
Bursa'da bir yatak fabrikasında çıkan yangında mesaiye kalan beş...
Kapkaçta 'taş' devri!
Kapkaçta 'taş' devri!
Seyir halindeki otomobilin camına taş atan kapkaççılar, paniğe...
Gün ola Köşk'e çıka!
Başbakan Erdoğan, Siyaset Meydanı'nda, geçmişte kestirip attığı...
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Cumhuriyet Savcısı'nın Aşkın hakkında yurtdışına çıkış yasağı konması...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.