kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Objektiflerin arkasında bir manken var
Objektiflerin arkasında bir manken var

Ünlü manken Ece Sükan'ın en büyük hobisi fotoğraf çekmek. Moda çekimlerinin perde arkasını görüntülemekten hoşlanan Sükan fotoğraf kitabı çıkarmayı düşünüyor
Manken, moda editörü ve son olarak da oyuncu olarak karşımıza çıkan Ece Sükan'ın şimdiye kadar gün ışığına çıkmamış bir özelliği daha bulunuyor; fotoğraf çekmek... Kameranın karşısında görmeye alıştığımız Sükan aslında kameranın arkasında olmayı da çok eğlenceli buluyor. Sükan'ın fotoğrafa olan ilgisi ise çocukluk yıllarına dayanıyor. Küçük yaşlardan itibaren dergi okumayı çok sevdiğini ve fotoğraflarına hayranlıkla baktığını söyleyen Sükan'ı etkileyen kişilerden biri de iç mimar ağabeyi. "Abimin fotoğrafa olan ilgisi ile benim dergilere olan ilgim bir araya gelince fotoğraf makinesine duyarsız kalamadım" diyen Sükan, küçük yaşlardan itibaren fotoğraf çekmeye başlamış. Amatörce devam eden bu uğraşı onu Amerika'da eğitim görürken bir fotoğraf kursuna gitmeye kadar itmiş. "Amatörce de olsa sürekli bir fotoğraf çekme durumum vardı. Hatta moda editörlüğü yaparken yapılan her çekimin kamera arkasını görüntülemek de buna dahil" diyen manken, yaklaşık 5 yıldır gerçekleştirdiği bu kamera arkası görüntülerini kısa süre sonra yayınlamayı düşünüyor. İşe, moda çekimlerinin kamera arkalarını görüntülemekle başlayan ünlü manken daha sonraları defile kulislerini çekmeye başlamış; "Binbir türlü defile, moda çekimi var arşivimde. Bazılarında ben varım, bazılarında yokum. Herhalde kimsede buna benzer bir arşiv yoktur." Sükan genelde manuel bazen kameralar ile çalıştığını söylüyor. İşinin sürekli fotoğrafçılarla çalışmayı gerektirdiğini bu yüzden onlardan büyük destek gördüğünü de ekliyor. Amerika'da moda okurken, kısa bir dönem kursa gittiğini ancak yeniden daha kapsamlı bir kursa gitmek istediğini belirtiyor: "Bilgi Üniversitesi'nde, IFSAK'ta çok iyi kurslar olduğunu duydum. Aslında amacım tekrar Amerika'da bir kursa gitmek ama şimdilik böyle bir şey için zamanım yok."

GÖZETLEME HİSSİ
Bunların dışında kapalı mekanlarda değil de sokakta çekim yapmayı tercih ediyor. Özellikle gezmek amacıyla gittiği şehirlerde fotoğraf makinesi olmadan sokağa çıkmadığını belirtiyor: "Zaten normalde de fotoğraf makinem olmadan dışarıya çıkmam. Ama yurtdışındaysam mutlaka çok fazla fotoğraf çekiyorum. Özellikle insan portreleri çekmeyi seviyorum. Belgesel kıvamında şeyler çekmeyi seviyorum. O yüzden genelde siyah-beyaz filmleri tercih ediyorum. Gözetleme hissi bende biraz ağır basıyor galiba; kimsenin haberi olmadan almaya çalışıyorum kareleri." Ece Sükan, dijital bir kamerası olmasına rağmen Ricoh ve Yashica marka eski model kameraları tercih ediyor. "Pratik olmasına rağmen dijitali tercih etmiyorum. Zevk için yapıyorsam fotoğraflama işini mutlaka film çekiyorum." İşi dolayısıyla zaten piyasanın en iyi fotoğrafçıları ile çalışan başarılı manken bu yüzden fotoğraf konusundaki gelişmeleri de yakından takip etme fırsatı buluyor. Oyunculuğu çok sevdiğini ama bir süre ara verdiğini belirten Sükan, son günlerde Türkiye'nin en ünlü moda dergilerine moda çekimleri yapmış. "Bazılarında sadece editörlük yaptım. Bazılarında hem editörlük hem de modellik yaptım. Bir de fotoğraf çeksem bu iş için hiçkimseye ihtiyacım olmayacak. Üçü bir arada gibi yani" diyor esprili bir dille. İnsan portrelerinin dışında farklı mekanları da fotoğraflamayı seven manken, "Fotoğrafını çekmeyi çok istediğiniz biri var mı?" sorusuna "Madonna ve Robert Downey Jr." cevabını veriyor. Fotoğraf çekerken karşılaştığı ilginç olayları sorduğumuz Sükan, "Kameraya film koymayı unutup çok sayıda fotoğraf çektiğim çok olmuştur" cevabını veriyor. Şu aralar oyunculukla ilgili olarak kendini geliştirmeye çalıştığını söyleyen Ece Sükan, en büyük hayalinin çektiği fotoğrafları içeren bir kitap yayınlamak olduğunu da söylüyor: "Vim Wenders iyi bir yönetmen olduğu gibi iyi bir de fotoğrafçı bence. Philip Lorca, Robert Cappa, Helmut Newton, Peter Lindbergh gibi fotoğrafçıları da çok beğeniyorum." İstanbul'da açılan tüm fotoğraf sergilerini takip ettiğini belirten Ece Sükan, bir fotoğraf sergisi açmanın kendisini çok mutlu edeceğini de ekliyor.

Fotoğraf Kursları
İstanbul Fotoğraf ve Sinema
Amatörleri Derneği (İFSAK)
Tel: (0212) 292 42 01
Galata Fotoğrafhanesi
Tel: (0212) 243 71 87
Bilgi Üniversitesi
Tel: (0212) 444 0 428
Fototrek Fotoğraf Merkezi
Tel: (0212) 251 90 14
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Kazansanız da kaybetseniz de eğlence garantisi var
 13'üncü tüp bebek denemesi Alican'ı getirdi
 Dans ve müzikle kendini keşfetti
 Acısı ve tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı
 Her renkten müzik
 Listeler ve karışık kasetler
 En anlamlı hediye
 2006'ya Merhaba Partileri
 Restoran ve Kulüpler
 Ufacık tefecik içi huzur dolu yogicik
 Miniklere özel parti
 Dışarı çıkmadan önce
 İsmail Acar'dan resim dersleri
 Genç kızların at tutkusu yedi birincilik getirdi
 Ünlüler lezzeti nerelerde arıyor?
 Bestelerimde düğünle ölümün yolu kesişti
 30 yaş kadını başkadır
 Yarım saatte kurabiye yapmayı öğrenin
 Sağlıklı yaşam faşizmi
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
Son mesaileri ölüm getirdi
Son mesaileri ölüm getirdi
Bursa'da bir yatak fabrikasında çıkan yangında mesaiye kalan beş...
Kapkaçta 'taş' devri!
Kapkaçta 'taş' devri!
Seyir halindeki otomobilin camına taş atan kapkaççılar, paniğe...
Gün ola Köşk'e çıka!
Başbakan Erdoğan, Siyaset Meydanı'nda, geçmişte kestirip attığı...
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Cumhuriyet Savcısı'nın Aşkın hakkında yurtdışına çıkış yasağı konması...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.