kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gün ola Köşk'e çıka!
Erdoğan'ın karnesi...
İmam hatipliler ne olacak?
"Ben de simit ve su sattım"
Film yorumları
Karne sürprizi

Çankaya sinyali

Ali Kırca sordu: Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz? Erdoğan "Gün ola harman ola" cevabıyla, Köşk'e göz kırptı....

atv'de yayınlanan Siyaset Meydanı'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2005'in bitimine çeyrek kala 2006 gündemini belirledi. Programın sonunda Ali Kırca'nın "Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna 'olumlu' nitelendirilebilecek şu yanıtı verdi: "Gün ola harman ola..."

"O DA BENDE KALSIN"
İşte o gündem yaratan diyalog...
Erdoğan: Zor soruyorsunuz...
Kırca: 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimine fazla zaman kalmadı...
Erdoğan: Gün ola harman ola... Şu an başbakanlık görevini yürütüyorum... Partimi daha iyi noktaya getirmekle görevliyim...
Kırca: Siz olmak istiyor musunuz?
Erdoğan: Artık bu sorunun cevabını bırakın da bende kalsın!


Gün ola Köşk'e çıka!

Başbakan Erdoğan, Siyaset Meydanı'nda, geçmişte kestirip attığı "Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz" sorusuna "Gün ola harman ola" yanıtını verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Atv'de yayınlanan Siyaset Meydanı programında ilk kez Cumhurbaşkanı olup olmak istemediği sorusuna "olumlu" sayılabilecek bir cevap verdi. Geçmişte bu tür soruları, "Gündemimizde böyle bir şey yok" diye kestirip atan Erdoğan, dün Ali Kırca'nın yönelttiği "Cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Gün ola harman ola" yanıtını verdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocuk ve gençlerin katıldığı programda Kırca, Erdoğan'a gülerek, "Sayın Başbakan size bir soru sorayım, gazetelere manşet olsun" dedi ve Köşk sorusunu sordu. Bir an duraklayan Erdoğan, ardından tebessüm edip, "Çok zor soru soruyorsunuz. Bunun altından kalkmak zor. Şu anda bizim gündemimizde bu yok" karşılığını verdi. Ancak Erdoğan'ın bu kaçamak yanıtı Kırca'yı tatmin etmedi. Kırca, Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı 2007'ye çok da fazla zaman kalmadığını belirterek sorusunu ısrarla tekrarladı.

SORU YAĞMURU
Şimdiye kadar Çankaya konusu açıldığında, "Şu anda gündemimizde böyle bir konu yok" diyerek geçiştiren Erdoğan bu kez gülerek, "Gün ola harman ola" yanıtını verdi. Sonra da ustaca bir manevrayla konuyu değiştirmeye çalıştı. Şu anda Başbakanlık görevini yürüttüğünü ve bunun gereklerini yerine getirmek zorunda olduğunu belirten Erdoğan, şu kaçamak yanıtı verdi: "Partimi daha iyi noktaya getirmekle görevliyim. Onun için de arkadaşlarımızla beraber sadece 5 yıllık acil eylem planımız, programımızın gereğini gerçekleştirmek için çalışıyoruz." Ali Kırca yılmadı, bu kez soruyu değiştirip "Siz Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?" diye sordu. Erdoğan yine gülerek, "Artık onu bırakın bende kalsın" yanıtını verdi. Programa katılan gençler de Erdoğan'ı, özürlülerin sorunlarından Aleviliğe, imam hatiplerden Avrupa Birliği'ne kadar gündemdeki tüm konularla ilgili sıkıştırdı. Emine Erdoğan'la nasıl tanıştığını bile soran çocukların kimi öyküleri Başbakanı hüzünlendirirken, söyledikleri türküler ise coşturdu.

SAZLI SÖZLÜ MUHABBET
Programa sazlarıyla katılan Alevi kökenli Ebru Özdemir ve Atacan Erdiş, Erdoğan'a müzik ziyafeti sundu. Babası Ankara'da Mamak Belediyesi'nde şoför olarak çalışan ve 3 kardeşten biri olan Ebru, ilkokul 3'üncü sınıftan beri bağlama çalıyor ve taekwondo ile ilgileniyor. Saz öğretmenin yardımıyla programa katılan Atacan ise müziğe o kadar tutkun ki her gittiği yerde saz çalıyor. Programda kendini yeterince ifade edemediği için üzülen Atacan için ailesi, "O konuşmayacak, sadece çalacak, siz dinleyeceksiniz" diyorlar. Atacan gibi Alevi olan Ebru son dönemin tartışmalı konusu okullarda din derslerinde Aleviliğin işlenmesi konunu gündeme getirdi: "Toplumda Alevilikle ilgili yanlış bilgi ve inanışlar var. Okulda arkadaşlarımız, 'Alevilerle aynı ortamda bulunulmaz, onların yemeği yenilmez' gibi şeyler söyleyerek bizimle dalga geçiyorlar. Ben Aleviliği biliyorum, bilmeyen Sünni öğrenciler için din kültürü derslerinde Alevilik daha geniş yer bulmalı."

ALEVİLİK MÜJDESİ
Erdoğan ise Alevilik konusunun ortaöğretimde din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine konulması ile ilgili çalışma yapıldığını belirterek, çalışmanın ilköğretim okulları için de sürdürüldüğünü söyledi. Erdoğan, "Alevilik doğru kaynaklardan öğrenilmeli ve bu konudaki ayrılıklar ortadan kalkmalı" dedi.

Bülent AYDEMİR-Doğu DOLANER / ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
 Orhan Pamuk için takipsizlik
 Lagendijk avukatları suçladı
 Oğul Fidan destek istedi
 Vakit gazetesini Yargıtay kurtardı
 Şemdinli'de polis şefi de ifade verdi
 Sarp Kuray'a müebbet
 Emniyet'te büyük teftiş
YILMAZ ÖZDİL
Ya herro ya merro
RTÜK'ün altından böyle bir şey...
ÖMER LÜTFİ METE
TSK'ya sövme özgürlüğü
Kimsenin hapse atılması için avuç...
UMUR TALU
Ne kadar muhasebe...
Bir yıl daha geçti...
FATİH ALTAYLI
Başbakan Cumhurbaşkanı olmak ister
Başbakan Recep...
ERDAL ŞAFAK
Çankaya'ya giden yol
Erdoğan'ın ...
İki ünlüye Chirac'ın 'Da Vinci' torpili
Satış rekoru kıran 'Da Vinci Şifresi' filminde Fransız oyuncular...
Yalancının mumu yatsıya kadar yandı
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin başı beladan bir türlü...
Yıldırım devrimler
Yıldırım devrimler
F.Bahçe Başkanı, 100. yıl başarı planını oluşturdu. Hedef; her sezon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu