kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SEVİNCİNİ EŞİYLE PAYLAŞTI..... Kararı tedavi olduğu hastanede öğrenen Yücel Aşkın, sadece eşini görmek istedi. Aşkının bir hafta sonra taburcu olacağı açıklandı. Hastaneye geldiğinde yüzünde tebessüm olan Oya Aşkın, Hukukun üstünlüğüne hep inandım. Doğru karardan dolayı mutluyum diye konuştu.
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Çelik'in odasında bomba patlamış

Aşkın 76 gün sonra serbest

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın, ikinci duruşmada tahliye edildi. Aşkın'ın rahatsızlığı nedeniyle katılmadığı, 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savcı, "sanık ifadelerinin alınmış olmasını" ve "delillerin toplanmasını" göz önünde bulundurarak tahliye istedi. Mahkeme de talebe uyarak oybirliğiyle tahliye kararı verdi.


Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı

Cumhuriyet Savcısı'nın Aşkın hakkında yurtdışına çıkış yasağı konması talebi ise mahkeme heyeti tarafından reddedildi..... Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın, ikinci duruşmada oybirliğiyle tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik" iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşmasında dün tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Karar savcının da talebi doğrultusunda, "Sanıkların ifadelerinin alınması ve delillerin toplanmış olması" gözönünde tutularak, mahkeme heyeti tarafından oy birliğiyle alındı. Böylece Aşkın 76 günlük tutukluluğunun ardından özgürlüğüne kavuştu.

AŞKIN KATILMADI
Aşkın ile aralarında rektör yardımcılarınında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Rektör Yücel Aşkın ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve İspanyol Expansiyon Firması Türkiye Temsilcisi Mehmet Ümit Ayral'ın katılmadığı duruşmada, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Yurtkuran, Yazı İşleri Şube Müdürü Şükran Yurtkuran, Yazı İşleri Bilgi İşletmeni Bülent Şahin, Özel Güvenlik Müdürü Saffet Kara, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Ceylan ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Cengiz hazır bulundu. Duruşmaya, 6 sanık avukatı ile 7 müdahil avukatı, CHP heyeti ve YÖK'ten de iki gözlemci katıldı. Hukuka aykırı bilgi ve veri toplayarak özel hayatın gizliliğini ihlal etmekle suçlanan üniversitenin Özel Güvenlik Müdürü Saffet Kara, 17 Temmuz 1995 ile 20 Ağustos 2000 tarihleri arasında üniversite yerleşkesinde karakol komutanı olarak görev yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Göreve geldiğim dönemde üniversitede türbanla ilgili yürüyüşlerin yapılıyordu. Üniversitedeki bazı öğretim görevlilerin de onları destekliyordu. Hizbullah olayı yaygınlaşmıştı. Jandarma istihbarat birimi bana bu konuları sordu. Ben de bu raporları hazırladım. Bu bilgi ve belgeleri İl Jandarma Alay Komutanı ile Jandarma Asayiş Komutanlığı'na ve komutanımın emriyle rektörlüğe bildirdim. Bu raporları 1997-1998 yılları arasında düzenledim. Karakol komutanlığı görevinden sonra bu tür raporlar hazırlamadım."

DAVANIN SAVCISI DEĞİŞTİ
İfadelerin ardından geçen duruşmada görevli olan Sezgin Kanmaz'ın yerine duruşma savcısı olarak görevlendirilen Metin İlgeç, tüm delillerin de toplandığını belirterek, Aşkın'ın tahliyesini isterken, yurdışına çıkış yasağı da talep etti. Mahkeme ise sanıkların ifadelerinin alınması ve delillerin toplanmasını gözönüne alarak oy birliğiyle Aşkın'ı tahliye etti, yurdışına çıkış yasağı talebini ise reddetti.

Ercan DEMİRCİ / VAN - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Gün ola Köşk'e çıka!
 Orhan Pamuk için takipsizlik
 Lagendijk avukatları suçladı
 Oğul Fidan destek istedi
 Vakit gazetesini Yargıtay kurtardı
 Şemdinli'de polis şefi de ifade verdi
 Sarp Kuray'a müebbet
 Emniyet'te büyük teftiş
YILMAZ ÖZDİL
Ya herro ya merro
RTÜK'ün altından böyle bir şey...
ÖMER LÜTFİ METE
TSK'ya sövme özgürlüğü
Kimsenin hapse atılması için avuç...
UMUR TALU
Ne kadar muhasebe...
Bir yıl daha geçti...
FATİH ALTAYLI
Başbakan Cumhurbaşkanı olmak ister
Başbakan Recep...
ERDAL ŞAFAK
Çankaya'ya giden yol
Erdoğan'ın ...
İki ünlüye Chirac'ın 'Da Vinci' torpili
Satış rekoru kıran 'Da Vinci Şifresi' filminde Fransız oyuncular...
Yalancının mumu yatsıya kadar yandı
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin başı beladan bir türlü...
Yıldırım devrimler
Yıldırım devrimler
F.Bahçe Başkanı, 100. yıl başarı planını oluşturdu. Hedef; her sezon...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu