kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kredi kartı intiharları
Kredi kartı intiharları
Borca tövbe demek lazım
Akdi faiz de sınırlanmalı

Kredi kartı intiharları

* 22 Ocak 2005 Kastamonu'da 35 yaşındaki İbrahim İpek dört çocuğunu ve annesini öldürdü, üç aylık bebeğini ve karısını yaraladıktan sonra intihara teşebbüs etti. İpek kredi kartları yüzünden borçlandığını söylerken "Ailemi bu çileden kurtarmak istedim" dedi.
* 25 Ocak 2005 İskenderun'da 46 yaşındaki F.K. kredi kartı borçları yüzünden açılan davanın duruşmasından önce adliyede çok sayıda ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Üç ayrı bankaya 1000 YTL borcu olan F.K. bu yüzden dört ay önce eşinden ayrıldı.
* 27 Ocak 2005 Asgari ücretle çalışan BDDK İşçisi Murat Akkavak kredi kartlarına 10 milyar lira borçlandığı için intihar etti. İki çocuk babası olan Akkavak Kurban Bayramı arefesinde eşini ve kızını eve yolladıktan sonra kendisini bir dere yatağında, ağaca astı.
* 2 Şubat 2005 Balıkesir'de 25 yaşındaki Ümit Gökçe ayrıldığı eşini av tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti. Kredi kartı borcu yüzünden hakkında icra takibi başlatılan Gökçe . bu yüzden bir yıllık eşinden ayrılmıştı.
* 15 Şubat 2005 Konya'da inşaat mühendisi Mehmet Başaran 250 bin YTL'ye ulaşan kredi borcu yüzünden tabancasıyla kendini vurdu.
* 14 Mart 2005 İstanbul Caddebostan'da 65 yaşındaki Hayri İlker Conk. 30 bin YTL'lik kredi kartı borcunu ödeyemediği için intihar etti. Tanınmış bir dalgıç olan Conk bir yıl önce eşinden de boşanmış ve kendisini alkole vermişti.
* 18 Mayıs 2005 Kütahya'da Tavşanlı Belediyesi çalışanlarından 47 yaşında iki çocuk babası Mesut Temel. yaklaşık 2.5 milyar lira kredi kartı borcu yüzünden bunalıma girerek intihar etti. İple kendisini asan Temel'in üzerinde 2 milyar lira limitli üç kart çıktı.
* 8 Nisan 2005 Kahramanmaraş'ta 41 yaşındaki Hacı Bahri Aslantürk kredi kartı borçları yüzünden şakağına bir el ateş ederek yaşamına son verdi. İki çocuk babası olan Aslantürk'ün cep telefonunda geciken borçları yüzünden bankalar tarafından gönderilen çok sayıda mesaj bulundu.
* 20 Haziran 2001 Adana'da polis memuru M.D. gece nöbetinden sonra geldiği evinde eşiyle tartıştıktan sonra beylik tabancasıyla başına bir el ateş ederek intihar etti. 2 çocuk babası Doğan'ın yaklaşık 5 milyar liralık kredi kartı borcu yüzünden bunalıma girdiği açıklandı.
* 29 Haziran 2005 Adana'da işsiz tornacı Ahmet Bozkurt yaklaşık 10 milyar lira kredi kartı borcu yüzünden tartıştığı sevgilisini bıçaklayarak öldürdükten sonra intihar girişiminde bulundu.
* 12 Temmuz 2005 Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 39 yaşındaki iki çocuk babası polis memuru A.U. kredi kartı borçları yüzünden girdiği bunalım nedeniyle Urfa Yolu Akyıl Petrol kavşağında kafasına bir ateş ederek intihar etti.
* 18 Ağustos 2005 Adana'da 40 yaşındaki Sefa K. yaklaşık 1000 YTL kredi kartı borcu yüzünden kafasına dayadığı tabancayla intihar etti.
* 26 Ağustos 2005 Eskişehir'de cinnet geçiren 41 yaşındaki polis memuru Fikret Doğan yüksek miktardaki kredi kartı yüzünden nöbet yerini bırakıp evine gitti ve MP5 otomatik silahıyla lise öğrencisi kızını öldürdükten sonra, eşini yaraladı ve ardından intihar etti. Doğan'ın 9 yaşındaki oğlu arka odaya saklanarak kurtuldu.
* 9 Eylül 2005 Uşak'ta 36 yaşındaki işsiz, iki çocuk babası İsmail Bodur 3 bin YTL kredi kartı borcu yüzünden bunalım geçirdi ve ruhsatsız tabancasıyla intihar etti.
* 26 Eylul 2005 Adana'da Devlet Demir Yolları'nda işçi olarak çalışan 43 yaşındaki 4 çocuk babası Şehabettin Mala kredi kartı borçları yüzünden kendisini astı.
* 1 Kasım 2005 Manisa Akhisar'da Astsubay Kadir Şuayip Yüce 50 milyar liralık borcunu ödeyemediği için kızını ve karısını öldürerek intihar etti. Bir mektup bırakan Yüce ölümünün ardından kurumdan alınacak para ile borçların ödenmesini istedi.
* 27 Kasım Adana Seyhan'da 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ramazan Koçyiğit kredi kartı borcu yüzünden Seyhan Baraj Gölü kenarında beylik tabancasıyla intihar etti. İki çocuk babası Koçyiğit eşinden "reddi miras" yapmasını istedi.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sırat'ı geçen genç
 Fotoğraflar sonuca götürdü
 Ekstre ölüm
 Türkiye'nin içki yasağı haritası
 Mahalleli afete hazırlanıyor
 Rusya'da 10 konser verecek
 Göç sorunu bu sempozyumda
 İtalyan Komünizmi nereye gidiyor Serçeler ve Şahinler
 130 yıllık gelenekten kalan eğitim mirası
 'Başbakan Roj TV olayında yanlış yaptı'
 Fransa'da şehir isyanları neden patladı?
 'Naomi'ye Teksas'tan et gelirdi'
 İtalya'nın 'yemek' büyükelçisi' Tassinari
 Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
 Büyük Prens
 Bileklerini haksızlık büktü
 Venedik nasıl kurtulur
 Jako'yu neşeyle andılar
 Sinek ilacıyla çözülen cinayet
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Vücuduma zararlı madde sokmadım, kadından...
MEHMET ALTAN
İyimser misiniz kötümser mi?
Türkiye son yirmi yıldır...
ÖNCEL ÖZİÇER
Her kitap doğruları yazmaz!
Kızdırdım O'nu telefonda.
KAZIM KANAT
Bingöl dağlarında İzmirli iki öğretmen!
Anadolu'da hangi...
İşte VIP A380'in içi
İşte VIP A380'in içi
Dünyanın en büyük uçağı A380 projesi ilk açıklandığında tüm dünyada...
X Large tadında mini otomobil
X Large tadında mini otomobil
İlk gördüğümde "Bu otomobili kim alır?" diye düşünmüş, yıllar geçince...
Ağrınızı kontrol edebilirsiniz
Vücudunuzu ağrılara karşı daha kuvvetli hale getirebilir, dikkatinizi...
Mondovino şarabın merkezine seyahat
Bazıları Michel Rolland için guru, dahi, sanatçı, hatta sihirbaz diyor. Bir...
Bulgar şarapları patladı
AB'ye girme heyecanı Bulgaristan'ın şaraplarını da canlandırdı... Fransız,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.