kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fotoğraflar sonuca götürdü
'Ne yap et asla çıplak fotoğraf çektirme'

Bu sözler Gökhan Demirkol'un avukatına ait... Ama polis 30 kare fotoğraf çekti ve eski basketbolcu Demirkol tutuklandı.

Eski basketbolcu Gökhan Demirkol bir dönem beraber olduğu manken Gamze Özçelik'e tecavüz ve bu görüntüleri internet aracılığıyla yaymakla suçlanıyordu. Son sözü Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı söyledi. Demirkol'un fotoğrafları ve video görüntülerindeki kişi, onda sekiz oranında örtüşüyordu.


Fotoğraflar sonuca götürdü

Her şey ağustos ayında başladı. Basketbolcu Gökhan Demirkol, eski sevgilisi manken Gamze Özçelik'e tecavüz ve bu görüntüleri internet aracılığıyla yaymakla suçlanıyordu. Son sözü Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı söyledi. Peki süreç nasıl işledi?.

20 Ağustos 2005
İşinde başarılı, erkekleri peşinden sürükleyecek kadar güzel genç bir kız... Takvim sayfalarının yaprakları 20 Ağustos 2005 gününü gösterdiğinde bu genç manken için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Çünkü yaşgününü kutladığı gün birileri ona kötü bir doğum günü sürprizi hazırlamıştı. İnternet sitelerine düşen bir görüntü yazılı ve görsel medyanın dikkatini bu genç kıza çevirdi. Çünkü internet sitelerinde dolaşan porno içerikli görüntüdeki kişi manken Gamze Özçelik'e çok benziyordu. Kendinden geçmiş, yarı baygın haldeki bu genç kız acaba Özçelik miydi? Ve beklenen açıklama iki gün sonra geldi.

22 Ağustos 2005
Gamze Özçelik, Mutlu Akü'nün veliahdı Mehmet Mutlu ile 9 Eylül 2005 tarihinde nişanlanacağı için birilerinin komplosuna kurban gittiğini açıklayarak, görüntülerdeki kişinin kesinlikle kendisi olmadığını belirtti. Özçelik bu görüntüleri yayan kişiler hakkında yasal işlem başlatacağını da sözlerine ekledi. Ama bu açıklama, medyaya yetmedi çünkü medya mensuplarına göre görüntüdeki kişi kesinlikle Gamze Özçelik'ti. Ancak genç mankenin açıklamasından kısa bir süre sonra görüntülerdeki kişinin 'o' olduğu kesinlik kazandı. Özçelik'in görüntüleri cep telefonlarından mesaj olarak gönderiliyor, kimi köşe yazarları 'seyretmeyin' diye yazılar yazıyor, kimi 'seyrettim, üzgünüm' diyor, kimi ise bu görüntüleri çeken kişiyi sorguluyordu. Genç kızın hayatı allak bullak olmuştu. Ve nişan tarihi de ertelendi.

9 Eylül 2005
Türkiye'nin artık tek gündem maddesi vardı; "Manken Gamze Özçelik'e yarı baygın halde kim tecavüz etti?" Gamze Özçelik'e göre internette yayınlanan görüntülerdeki kişi, eski sevgilisi Gökhan Demirkol'du. Ve genç kadın, Demirkol hakkında cebren ve hile ile rıza dışı ırza geçme ve yayın yoluyla özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan suç duyurusunda bulundu. Gamze Özçelik, Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçede olayı şöyle anlattı: 'Bir yıl önce beraberdik. Olay günü birlikte dolaşırken ailesine ait Kozyatağı'ndaki evinden bir şey alacağını söyleyip beni eve soktu. Bana bir şeyler içip içmeyeceğimi sordu. Bir bardak bir şey içtikten sonra aniden başım ağırlaştı. Kendimi kaybettim. Hiçbir şey hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde yatakta yatıyordum. Bana kendimi kötü hissedince yatağa yatırdığını söyledi. O gün yatak odasının duvarları beyazdı. Sonradan duvarlarını bordo renge boyadılar." Görüntüler yayınlandığında kendisinde olmadığı için olayı hatırlamadığını söyleyen Özçelik, daha sonra şikayetçi oldu ve psikolojisinin bozulduğunu gerekçe göstererek 500 bin YTL tazminat istedi. Avukatıyla emniyete gelerek 'Bana bunu yapanın mutlaka yakalanmasını istiyorum' dedi.

12 Eylül 2005
Özçelik'in kendisini ilaçla uyutup tecavüz ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu Gökhan Demirkol Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından şüpheli olarak gözaltına alındı. Polisler eşliğinde Kadıköy Adliyesi'ne sevk edilen Demirkol, Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ali Doğan tarafından sorgulandıktan sonra "cebir ve şiddet kullanarak ırza geçme" suçundan tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Ve Gökhan Demirkol, çıkarıldığı Kadıköy Nöbetçi 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adliye çıkışında Demirkol gazetecilerin sorularını cevaplandırmazken, avukatı Ömer Yeşilyurt yaptığı açıklamada yargı sürecinin başladığını hatırlatarak müvekkilinin, hakkındaki tüm suçlamaları reddettiğini söyledi. Yeşilyurt, müvekkilinin böyle bir olayın yaratılmasına ihtiyacı olmadığını, Özçelik ile karı koca gibi yaşadıklarını söyleyerek ekledi; "Yani ilişkiler rıza ile olmuştur, rıza dışı herhangi bir şey olmamıştır."

13 Eylül 2005
Gamze Özçelik'in internette dolaşan görüntülerini incelettiren Gökhan Demirkol'un avukatı Ömer Yeşilyurt soruşturmayı aydınlatacak bir bulguya ulaştı. Bu bilgi mağdur Gamze Özçelik'in soruşturmayı yanlış yönlendirdiğini gösteriyordu. Özçelik'in, Demirkol'un Kozyatağı'ndaki anne ve babasına ait yatak odasında tecavüze uğradığı, Yeşilyurt'un tespitleriyle yalanlandı. Avukat Ömer Yeşilyurt tevacüzün gerçekleştiği günü saniyesine kadar ortaya çıkarttırdı. Buna göre görüntü 1 Temmuz 2004'te Antalya Kemer'deki bir otelde çekilmişti. Ve o tarihlerde Demirkol ile Özçelik ayrılmıştı. Bu bilgilerden sonra yalan söylediği ortaya çıkan Özçelik geri adım attı, görüntülerin Antalya'da çekildiğini kabul etti.

14 Eylül 2005
Gamze Özçelik'in avukatı bu gelişmelerden sonra müvekkiliyle anlaşmazlığa düştüğü için davadan ayrıldı, Avukat Fatih Volkan ile yola devam etti. Volkan'ın ilk işi Demirkol'un serbest kalmasına itiraz etmek oldu. Ancak savcılık bu itirazı yetersiz gördü.

26 Eylül 2005
Özçelik'in Demirkol tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla ilgili soruşturmayı derinleştiren ekipler, Demirkol'un evine ve büro olarak kullandığı iki yere yapılan baskında, dört bilgisayara incelenmek üzere el koydu. Bilgisayarlar üç polis ve dört uzman ekip tarafından incelemeye alındı. Yapılan ilk incelemede Gamze'nin tecavüze uğrama görüntüleri bilgisayara kaydedilmiş olarak bulundu. Görüntülerin, internet sitelerinde dolaşan görüntülerle aynı olduğu belirlendi. Gözler, yeniden Gökhan Demirkol'a çevrildi.

27 Ekim 2005
Bu soruşturmayı aslında başından beri çözecek tek bir birim vardı; Kriminal Daire Başkanlığı. Demirkol'un fotoğraflarının çekilmesini isteyen savcılık, bu görüntülerin Özçelik'e tecavüz eden kişi ile karşılaştırılmasını istedi. Demirkol'un fotoğraflarının çekilmesi için Gayrettepe'deki Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne gitmesi gerekiyordu. Avukatı Ömer Yeşilyurt o saatlerde davası olduğu için yerine yardımcı avukatlardan Cihan Aydın'ı gönderdi. Demirkol'un istenen fotoğrafları veremeyeceğini söyleyen Avukat Aydın, müvekkilinin sadece namahrem bölgeleri görünmeden dizden aşağısı, dirsekten ilerisi ve boyundan yukarısının görüntülenmesine izin verdi. Yani bacak, göbek ve göğüs bölgesinin fotoğrafının çekilmesine karşı çıktı. Avukat Aydın, Demirkol'a nasihat vererek "Bizim rızamız dışında fotoğraf çekimine izin vermeyeceksin. Gerekirse karşı koyacaksın. Engellemek için duvarlara vur, ne yap ne et, rızamız dışındaki görüntülerin çekilmesine izin verme" dedi; bu sözler tutanakla tespit edildi. Fakat savcının kesin talimatı olduğundan Gökhan Demirkol'un, görüntülerdeki kişinin duruş pozisyonlarına göre 30 değişik fotoğrafı çekildi. Bu fotoğraflar, şöyleydi: Yüz profilden sağ-sol çene, her iki elin açık ve içinde bir şey varmışçasına yumruk yapılmış halde. Sağ-sol diz ve diz kapak. Sağ ve soldan göbek bölgesi... Savcılık cinsel organın fotoğrafını istemediği için bu fotoğraflar çekilirken şüphelinin üzerinde şort vardı. Polislerin işlemi tamamlanınca savcılık çekilen fotoğrafları Ankara Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderdi. Ve Gökhan Demirkol'un avukatlarından Cihan Aydın hakkında fotoğraf çekimini engellemeye çalıştığı için savcılık tarafından dava açıldı.

10 Kasım 2005
Oyuncu Gamze Özçelik'in, kendisini ilaçla uyutup tecavüz ettiğini ileri sürdüğü eski basketbolcu Gökhan Demirkol'un anne ve babası, özel hayatlarına ait görüntülerin basında yer almasından dolayı tazminat davası açtı. Tülay ve Ali Rıza Demirkol, Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verdikleri dava dilekçesinde, söz konusu tecavüzün gerçekleştiği görüntülerdeki mekanın kendilerine ait yatak odası olduğunu söylemekle suçladıkları Özçelik'ten 40 bin YTL tazminat istediler.

28 Kasım 2005
Ankara Kriminal Daire Başkanlığı raporunu hazırladı. Savcılığın göndermiş olduğu Demirkol'a ait 30 fotoğraf, Özçelik'e tecavüz eden görüntülerdeki kişi ile karşılaştırıldı. Kriminal Daire Başkanlığı laboratuvarlarında yaklaşık beş yıldır kullanılan üstün görüntüleme ve analiz sistemiyle her bir fotoğraftaki pozisyon, görüntüdeki aynı pozisyonla karşılaştırılıp, plazma ekranda 24 eşit parçaya bölünerek 10 bin kez büyütüldü. Fotoğraftaki normal gözle görünmeyen tüyler arasındaki mesafe ölçülerek mukayese edildi. Bütün fotoğraflardaki gözeneklerin birbirlerine olan mesafesi ve genişliği de tespit edildi. Yumruk ve açık haldeki el üzerinde de yapılan incelemelerde yine aynı tüy, gözenek ve damar yolunun benzerlikleri araştırıldı. Yedi sayfalık rapora göre mukayese edilen fotoğraflardaki '28 kıl'ın birbiriyle uyuştuğu ortaya çıktı. Böylece Demirkol'un Özçelik'e tecavüz eden görüntülerdeki kişiyle 10'da 8 oranında uyuştuğu tespit edildi. Ayrıca rapora göre Özçelik, büyük bir ihtimalle eczanelerde satılan bir ilaç nedeniyle baygın haldeydi. Bu ilaç, alkol ile birlikte iki tane alındığında kişinin hafızasını etkiliyor ve kullanan, hiçbir şey hatırlamıyordu. İlacı alan kişi tecavüze uğrayabilir ya da bir cinayet işleyebilirdi, üstelik kendine geldiğinde hiçbir şey hatırlamaması doğaldı.

29 Kasım 2005
Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Kriminal Daire Başkanlığı'ndan gelen rapor üzerine İstanbul polisinden Gökhan Demirkol'un yakalanarak savcılığa çıkartılmasını istedi. Polis, şüpheliyi evinde yakalayarak adliyeye sevk etti. Mahkeme Demirkol'un tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne gönderilmesine karar verdi. Şu anda dava dosyası suçun işlendiği yer olan Antalya'da... Dava devam ediyor.

EMRULLAH ERDİNÇ

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sırat'ı geçen genç
 Ekstre ölüm
 Türkiye'nin içki yasağı haritası
 Mahalleli afete hazırlanıyor
 Rusya'da 10 konser verecek
 Göç sorunu bu sempozyumda
 Kredi kartı intiharları
 İtalyan Komünizmi nereye gidiyor Serçeler ve Şahinler
 130 yıllık gelenekten kalan eğitim mirası
 'Başbakan Roj TV olayında yanlış yaptı'
 Fransa'da şehir isyanları neden patladı?
 'Naomi'ye Teksas'tan et gelirdi'
 İtalya'nın 'yemek' büyükelçisi' Tassinari
 Tesettür giyim kemik erimesine neden oluyor
 Büyük Prens
 Bileklerini haksızlık büktü
 Venedik nasıl kurtulur
 Jako'yu neşeyle andılar
 Sinek ilacıyla çözülen cinayet
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Vücuduma zararlı madde sokmadım, kadından...
MEHMET ALTAN
İyimser misiniz kötümser mi?
Türkiye son yirmi yıldır...
ÖNCEL ÖZİÇER
Her kitap doğruları yazmaz!
Kızdırdım O'nu telefonda.
KAZIM KANAT
Bingöl dağlarında İzmirli iki öğretmen!
Anadolu'da hangi...
İşte VIP A380'in içi
İşte VIP A380'in içi
Dünyanın en büyük uçağı A380 projesi ilk açıklandığında tüm dünyada...
X Large tadında mini otomobil
X Large tadında mini otomobil
İlk gördüğümde "Bu otomobili kim alır?" diye düşünmüş, yıllar geçince...
Ağrınızı kontrol edebilirsiniz
Vücudunuzu ağrılara karşı daha kuvvetli hale getirebilir, dikkatinizi...
Mondovino şarabın merkezine seyahat
Bazıları Michel Rolland için guru, dahi, sanatçı, hatta sihirbaz diyor. Bir...
Bulgar şarapları patladı
AB'ye girme heyecanı Bulgaristan'ın şaraplarını da canlandırdı... Fransız,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.