kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ünlülerin hocası İstanbul'da
Ünlülerin hocası İstanbul'da
Kas yapıp sıkılaşın, selülitli görüntüden kurtulun'

Ünlülerin hocası İstanbul'da

Britney Spears, Madonna gibi pek çok ünlü ismin fitness eğitmenliğini yapan dünyaca ünlü Lisa Wheeler, güzel bir vücuda ulaşmanın dengeli bir biçimde vücudun belli bölgelerini çalıştırarak mümkün olacağını söylüyor.

Sağlıklı bir yaşamın anahtarının artık egzersiz ve spor programlarından geçtiğini hemen herkes biliyor. Belki de bu yüzden, özellikle Avrupa ve Amerika'da yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu işten arta kalan zamanlarını fitness salonlarında geçiriyor. Kendilerini fitness uzmanlarına teslim edenlerin tek bir amacı var; yaptıkları spor sayesinde vücutlarını güçlendirerek, hastalıkların önüne geçmek. Bu yüzden de çıkan her yeni fitness programını ve trendleri yakından takip ediyorlar.

SALONA GİTMEK ŞART DEĞİL
Ancak egzersiz ve düzenli spor, Türk insanının hayatında geniş bir yer tutmuyor. Bunu "Spor salonuna gidecek ne param ne de zamanım var" kalıbıyla açıklamak ise mümkün değil. Çünkü dünyanın en ünlü egzersiz eğitmenlerinden biri olarak kabul edilen Lisa Wheele'e göre, kişiler herhangi bir spor salonuna gitmeden de egzersiz yapabilirler. Fitness alanında dünyada bir numara olarak kabul edilen ve öğrencileri arasında Britney Spears ve Madonna gibi ünlü şarkıcıların yanı sıra; aktör Kevin Bacon, manken Heidi Klum gibi isimler bulunan Lisa Wheeler, sağlıklı yaşam için egzersizin faydalarını anlatmak üzere dünyanın her yerini dolaşıyor. İlk kez İstanbul'a gelen Wheeler, cuma günü başlayan ve pazar gününe kadar devam edecek II. Uluslararası Sağlık &Fitness&Aerobik Günleri kapsamında Mayadrom Spor Center'da İstanbullu spor severlere fitness'daki son yenilikleri anlatacak. Madonna ve Britney Spears'a verdiği fitness ve dans derslerinin yanı sıra Broadway yıldızlarına dans hocalığı yapan Wheeler ile güzel bir vücuda sahip olmanın yollarını konuştuk.

PROFESYONEL DANSÇI

* Profesyonel olarak dans etmeye ne zaman başladınız?
1990 yılında New York'a taşındıktan sonra başladım. Profesyonel dansçıyım. Bununla birlikte, dans zaten egzersizden ayrı düşünülemez. Ben de işin bu tarafını biraz daha ön plana çıkararak, dünyada geçerli olan çeşitli kuruluşlardan sertifikalar alarak bu işe profesyonel adım attım. Şu anda Reebok Üniversitesi Sağlık Bölümü'nün eğitim danışmanlığını yapıyorum, ortağı olduğum bir fitness merkezinde gruplara veya kişilere özel dersler veriyorum. Yanı sıra; New York'taki bir sağlık kanalında fitness'la ilgili bir şov hazırlıyorum.

* Eğitim danışmanlığını yaptığınız üniversite bildiğimiz Reebok markasının bir üniversitesi mi? Evet, bu markanın okulu. Dünyaca ünlü sağlık ve spor üniversitesidir.

* Peki ünlü isimlerle yolunuz nasıl kesişti? New York'ta iyi tiraja sahip bir dergide fitness ve dansla ilgili yazılar yazıyordum. Bu arada her ne kadar New York çok büyük bir şehir olsa da, kulaktan kulağa dolaşarak ismim duyuldu. Böylelikle pek çok önemli şirketin üst düzey yöneticileri ve sahipleri, öğrencim oldu. Onlarla birlikte; televizyon, müzik ve Hollywood'dan da ünlü isimlere eğitmenlik yapmaya başladım.

* Bugüne kadar kimlerle çalıştınız? Çok fazla isim vermek istemiyorum. Çünkü bu sorun yaratabilir. Ancak, ünlülere mutlaka bire bir ders veriyorum diye bir şey yok. Özellikle şu anda çok seyahat ettiğim için bire bir ders vermem çok mümkün olmuyor. Ancak, sınıflarıma katılan ünlü çok isim var. Kevin Bacon, Heidi Klum gibi isimleri örnek verebilirim.

* Neden hep sizinle çalışmak istiyorlar? Model Heidi Klum yaptığımız bir çalışmanın sonrasında "Senin tutkun ve gözlerindeki iletişim çok hoşuma gidiyor" demişti. New York dünya fitness'ının kalbi ve bu şehirde çalışmak benim için büyük bir şans. Bu şansla birlikte; dans kariyerim, işime olan bağlılığım ve sanırım eğlenceli olmam beni ayıran özellikler diyebiliriz. Çünkü benim derslerime 100'e yakın insan katılıyor. Şu ana kadar binlerce öğrencim oldu.

VÜCUDUNU BEĞENMİYOR

* İstanbul'a niçin geldiniz?
Başka ülkeleri gezip, insanların sporla ilgili düşüncelerini görmek hoşuma gidiyor. Hem kendi bildiklerimi aktarıyorum, hem de bilmediğim pek çok şey öğreniyorum.

* Peki Türk kadınının vücudunu nasıl buldunuz? Açıkçası dünyanın her yerinde olduğu gibi çok fazla çeşit var. Uzun boylu, kısa boylu. Belli bir tipten bahsedemeyiz sanırım.

* Bizim için armut tipli kadınlar denir. Çünkü genellikle ince bir bele ve geniş kalçalara sahibiz. Aslında elma tipli de kadın olsanız, armut tipli de olsanız, küçük egzersizlerle vücudunuzu istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Böyle bir durumda kalçaların genişliği, omuzları daha belirgin hale getirerek dengelenebilir. Benim bile vücudumda beğenmediğim şeyler var. Mesela omuzlarım çok geniş ve göğüslerim çok büyük değil. Ben bu durumda vücudumun alt kısmına ağırlık veriyorum.

DİLEK SANCILI

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İki Türk moda markası dünyayı salladı
 Bu ülkede balık bile bitki olarak gösterildi
 Ressam Devabil Kara 4. Katman sergisini Ankara'da açıyor
 Hayal Kahvesi Beyoğlu yenilendi
 'Aman Ormancı' kahvesi onarılıyor
 Okul bitti ama öğrenciler ders masası bekliyor
 Hergelen Meydanı'nda her gelene bir şey var
 Anneler ve çocukları beslenme dersinde!
 Fark yaratmanın tadını çıkarın
 Bu tasarımlar gençlik aşılıyor
 Modern ve şık erkeğin yeni markası
 Vitrin Meleği
 On Bir Ayın ultanı Ramazan
 Mutluluğu keşfedin
 Her Eve Lazım
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yirmi beş yaş krizindeyim, kederdeyim
Offf off...
GÜLSE BİRSEL
Ayşegül Kitap Fuarı'nda!
Son yıllarda yapılan en büyük...
AYŞE TÜTER
Ramazan sofrası
Ispanak tarama
Ispanağın...
Şampuanın fazlası zarar
Şampuanın fazlası zarar
Hava kirliliği, sigara dumanı... Bu nedenlerden dolayı, saçımızı...
İftar iftar geziyorlar!
İftar iftar geziyorlar!
Ramazan'ın ruhuna uygun olarak her faaliyet iftarla birleşiyor. Son...
Evlilik Yaradı!
Evlilik Yaradı!
Tuba Ünsal, geçtiğimiz ay beyaz atlı prensi Cem Cantaş'la...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.