kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Şehit olmaya hazırım
Ömrünü bağımsız bir Filistin devleti kurmaya adamış; gözü kara gerilla, usta politikacı, kurnaz pazarlıkçı ve efsanevi lider Arafat, son gelişmelerle birlikte Ramallah'taki ofisinde sıkışıp kaldı. Şu anda adeta namlunun ucunda duran Filistin lideri, ilk İsrail roketinin Arafat'ın karargahına çarpmasının ardından yoğun bir telefon diplomasisine başladı.
Tüm Metin

  Su savaşları
Afrika'da geçen hafta düzenlenen Birleşmiş Milletler Su Zirvesi ve 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle hazırlanan BM Su Raporu'nda Türkiye ile ilgili çarpıcı tahminler yer alıyor. 21'inci yüzyılın ikinci yarısından itibaren özellikle Ortadoğu ve Arap yarımadasında büyük bir su sıkıntısı çekileceğinin altı çizilen raporda, şu kritik tarihler belirlendi: 2005, 2025 ve 2040...
Tüm Metin

  Ladin Saddam'ı devirmek istedi
Türkiye'de Everest Yayıncılık'tan çıkan Fundamentalistler Çatışması adlı kitabın Pakistan'lı yazarı Tarık Ali, İstanbul'daydı. Samuel Huntington'un 11 Eylül'den sonra çok popüler olan Medeniyetler Çatışması tezine karşı çıkan Ali'ye göre, "yeni" dünya atmosferinde söz konusu olan, "medeniyetler çatışması" değil, tam tersine bir "fundamentalizmler çatışması".
Tüm Metin

  Papa'ya tekerlekli sandalye yaptırıldı
İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre geçtiğimiz ay özel olarak yaptırılan tekerlekli sandalye Vatikan'da bekletiliyor. 81 yaşında olan Papa, Parkinson hastası. Ayrıca dizinde dizinde romatizmal rahatsızlıklar var. Bu nedenle ancak yardımcılarının desteğiyle yürüyebilen Papa'nın, artık tekerlekli sandalye kullanma kararı alması bekleniyor.
Tüm Metin

  Zambiya'nın Göknel'i
Guney Afrika ülkelerinden Zambiya'da ülkemizdeki İSKİ ve Ergun Göknel skandalını hatırlatan türden bir boşanma davası yaşanıyor. Ülkenin eski Cumhurbaşkanı Frederick Chiluba'nın eşi Vera, boşanma tazminatı olarak tam 2.5 milyar dolar tazminat istiyor! Boşandığı eşinin bu kadar büyük bir servete sahip olduğunu belgeleriyle kanıtlayabileceğini söyleyen eski First Leydi...
Tüm Metin

  Barbar Conan geri dönüyor
Warner Bros'un "Matrix" filmi yapımcıları Larry ve Andy Wachowksi kardeşlerle birlikte çekeceği filmin başrolünde yine Schwarzenegger olacak. Senaryo ve yönetmenliği ise, ilk Conan filmlerinde olduğu gibi John Milius üstlenecek. Yönetmen Milius, "Çok pahalı bir proje olacak" dediği filmin çekim mekânı için Türkiye ya da İspanya'yı düşündüğünü söylüyor.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Afganistan'da tutuklandıktan sonra Küba'daki Guantanamo üssüne götürülen "Türk Taliban" Murat Kurnaz masum olduğunu söylüyor. Alman Focus dergisinin haberine göre Guantanamo'daki ABD'li görevlilere sürekli "Ben masumum" diyen Kurnaz, tutuklandığı sırada tesadüfen orada olduğunu ve Taliban için savaşmadığını söylüyor.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır