kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kongre rüzgârı

G.Saray, bu Bursa takımını ilk devrede 4'lük yapamıyorsa, sezonu şampiyonlukla bitirebilir mi, bilemem! Yalnız takımda bir şey açıkça görülüyordu: Kongre rüzgârı. Albayrak'ın futbolcularla birebir diyaloğu, yeni yönetimde futbol şube sorumlusunun zorlanacağını gösteriyor. Tabii hangi sistem doğru, tartışılır.

G.Saray, o eski pres yapan görüntüsünden uzak. Özellikle Ali Sami Yen'de rakip alanda pres yapıp fazla enerji sarfetmeden olayı hücuma döndürüp rakibi bunaltıyorlardı. Şimdi rakiple birlikte yavaş yavaş geriye geliyorlar, kendi yarı alanlarında karşılayıp hücuma kalkıyorlar. Hücuma çıkarken de ağırlar. Özellikle Hasan. Topu alıyor, birkaç artistik hareket yapıyor, kendini tatmin ediyor, sonra kafayı kaldırıp arkadaşlarına pası veriyor. Terim döneminde bunu yapsa 15 dakika sonra kenara gelirdi.

Ama Bursa'da bir Ender vardı, Hasan'dan daha felâket. Ender'in G.Saray tarafına geçmesiyle maç 12'ye 10 oynandı. Kaleci Serdar, penaltıdan önceki 4 hava topunda olduğu gibi Victoria'yla girdiği ikili pozisyona da geç geldi, Victoria ondan önce kafayı vurdu, o da yumruğu Victoria'nın kafasına...

Deplasmanda iş zor
Arif tribünlerden çok tepki çekti. Ama her tehlikeli pozisyonda Arif var. Bence bir futbolcunun pozisyon kaçırması değil, pozisyona girmesi önemli. Bursa, çok iyi ayağa top oynayan bir takım. Ama rakibi ısıramıyorlar. Kendi aralarında oynuyorlar. Golden başka pozisyonları yok. Zaten, oyun şekilleri de "G.Saray takımı benden daha iyi. Denk gelirse 1 puan alırım" havasındaydı.

İki takım da defansta hatalar yaptı. Bouazizi çok çabuk ve süratli bir oyuncu. Ama Biyediç, Bursa defansında balansı henüz sağlayamamış. G.Saray'ın bu oyun şekliyle deplasmanda işi çok zor. Çünkü her takım Bursa gibi, top oynamaya çalışmıyor. Özellikle düşme hattındakiler bozmaya da oynuyorlar.

Lucescu'nun da geleceği belli değil. Bin tane senaryo var. "Popescu gelecek" diyen, "Hagi gelecek" diyen... Ama seçimi kazanan grubun destekçilerini görünce, Lucescu'nun kalma ihtimali yok gibi bir şey. Yani Beşiktaş'ta da, G.Saray'da da kongre bundan sonra sahaya tesir edecek.

Mustafa Çulcu, bir-iki ufak tefek karar dışında oyunu mükemmele yakın yönetti. Zaten Çulcu, idare etti mi tam ediyor. Kötü olduğu zaman da tam yapıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır