kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kılınç Paşa'nın gözyaşları

MGK Genel Sekreteri Orgeneral Kılınç 26 yaşında vefat eden oğlunun anısına açılan Go Eğitim Merkezi'nde hüzünlü anlar yaşadı

Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen seminerde Avrupa Birliği dışındaki arayışlara yönelik konuşmasıyla kamuoyunda tartışma yaratan MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç dün "general" kimliğinin dışında, "baba" sıfatı ile kameraların karşısına çıktı. Orgeneral Kılınç, 1995 yılının Ocak ayında henüz 26 yaşındayken bir trafik kazasında kaybettiği oğlu Alpar Kılınç'ın anısına Türk-Japon Vakfı'nda kurulan "Go Eğitim Merkezi"nin açılışına katıldı.

Orgeneral Kılınç, oğlunun okul arkadaşlarının Alpar'ın başarılarını anlattığı konuşmalarını dinlerken hüzünlüydü. Vakıf Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar, Japon Şair Kobayaşi'nin bir şiirinden yaptığı alıntıyı Alpar Kılınç'a uyarlayarak okudu. Sadıklar "Ağlamayın, Alpar'ın dostları ağlamayın, Aşıklar da yıldızlar da ayrılmak zorunda birbirinden, Herkes birgün ayrılacak fani olacak. Ancak, Alpar'lar burada yaşayacak" dizelerini okurken gözyaşlarına hakim olamadı ve konuşmasını güçlükle tamamladı. Bu sırada Orgeneral Kılınç'ın da gözyaşlarına hakim olmaya çalıştığı görüldü. Zorlukla ayakta dururken Anne Güney Kılınç ise küçük oğlu Tankut'tan destek aldı. Orgeneral Kılınç, yaptığı konuşmada, "Alpar, Go oyunu ile Türkiye'ye damgasını vuran yavrumuzdu. Oğlumuz, Japon Kültürü'ne meraklı bir evlattı. Alpar, Go oyununun taşlarını yıllar önce evde alçılarla elde etti" dedi. Orgeneral Kılınç ve eşi Güney Kılınç, konuşmaların ardından Vakıf Başkanı Sadıklar ile oğullarının anısına kurulan "Go Eğitim Merkezi"nin açılışını yaptı. Orgeneral Kılınç, oğlunun resminin önünde poz verirken de SABAH muhabirine, "Bize oyunu öğretecekti ama..." dedi, ancak duygulandığı için sözlerinin devamını getiremedi.

Kılınç'ın verdiği bilgiye göre, Alpar Go oyunu ile Galatasaray Lisesi öğrencisiyken okuduğu Şibumi isimli kitapta tanışmış.

Go oyunu nedir?
Go oyununun tarihçesi 4 bin yıllık Tao felsefesine dayanıyor. Japon Satrancı olarak da adlandırılan oyunun, satrançtan farkı, taşlara tek hamle hakkı tanınması. Vizyona yeni giren Akıl Oyunları isimli filmde Russel Crowe tarafından canlandırılan Prof. Forbes Nash da, ünlü matematikçilerin yetiştirildiği akademinin bahçesinde boş zamanlarını arkadaşlarıyla "Go oyunu" oynarak geçiriyordu.

Hale GÖNÜLTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır