kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türk Taliban Küba'da

Türk Taliban Murat Kurnaz'ın akıbeti ailesine gönderilen bir mektupla belli oldu. Murat, El Kaide militanlarının tutulduğu Guantanamo'daki esir kampına gönderilmiş

Taliban adına savaşan Türk genci Murat Kurnaz, Küba'daki Amerikan üssü Guantanamo'ya gönderildi. Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre, Amerikan askerleri tarafından Afganistan'da tutuklanan 20 yaşındaki Kurnaz, insan hakları örgütlerinin kötü muamele yüzünden eleştirildiği kampta esir hayatı yaşayacak.

Taliban'a 2 yıl önce katılan Kurnaz'ın akıbeti, Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan ailesine gelen bir mektupla belli oldu. Kurnaz Ailesi'ne yollanan mektubun üzerinde Küba'daki Amerikan üssü Guantanamo Bay'de esir tutulan kişiler için verilen "JJJFA" kodu bulunuyordu. Ayrıca gönderenin adı olarak da Amerikan yönetiminin sözkonusu üsse verdiği "160 Camp X-Ray" ibaresi yer alıyordu.

ALMANYA'YA GETİRİLMESİ ZOR
Kurnaz Ailesi oğullarının Küba'ya götürüldüğünü anlayınca Alman hükümetinden yardım istedi. Ancak Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Murat'ın ailesine bir mektup göndererek bunun çok zor olacağını belirtti. Fischer, Almanya'da doğan Murat'ın durumuyla ilgileneceğini, fakat Alman vatandaşı olmadığı için kendisinin Almanya'ya getirtilmesi konusunda imkanlarının "çok kısıtlı olduğunu" söyledi.

Murat'ın tutuklanmasından sonra annesi Rabia Kurnaz, oğlunun tuzağa düşürüldüğünü iddia etmiş, Pakistan'a Ali M. adlı bir Türk imam tarafından kandırılarak gönderildiğini söylemişti. Rabia Hanım, "Murat uçağa binmeden birkaç saat önce, arkadaşları aradı ve aşırı dincilerin kendisini Afganistan'a götüreceğini söylediler. Ben de polisten yardım istedim. Ancak bana 18 yaşından büyük herkesin istediği yere gitmekte serbest olduğunu söylediler" demişti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır