kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Pardon, bu siste iniş yapamam

İngiliz pilot bu itirafı, havalandıktan 30 dakika sonra yaptı... Uçakta bulunan 92 yolcu hemen cep telefonuna sarıldı, yakınlarıyla ağlayarak vedalaştı; son dualarını etti...

İngiltere'de, Newcastle'dan Londra'daki Stanstead Havaalanı'na yolcu taşıyan "Go" adlı firmaya ait Boeing 737 uçağının pilotu, kalktıktan tam 30 dakika sonra şöyle bir anons yaptı: "Ben sisli havalarda iniş yapamam, bunu daha öğrenmedim..." Ve bu bir şaka değildi... Uçakta bulunan 92 yolcu, bunun gerçek olup olmadığını anlamak için önce birkaç saniye sessizce bekledi, ancak şaka olmadığını anlayınca ortalık birden karıştı.

Ağlayanlar, bağıranlar, birbirleriyle vedalaşanlar, cep telefonuna sarılıp yardım isteyenler... Durumu öğrenen kule, uçuş eğitimini tam olarak tamamlamadan sefere çıkarılan pilotu, görüşün açık olduğu East Midland Havaalanı'na doğru yönlendirdi ve 3 saat gecikmeyle iniş yapmasını sağladı.

Uçakta bulunan ve korkulu dakikaları yaşayan 25 yaşındaki gazeteci Karen Barichievy, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Pilotun söylediklerine önce inanmadık. Doğru olduğunu öğrenince herkes çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra sağsağlim havaalanına inince, pilot kokpitten çıktı ve panik yaşattığı için bizden özür diledi. Ama yaşadığım korkuyu hayatım boyunca unutamayacağım." İngiltere sivil havacılık uzmanları, uçaklarda bulunan her iki pilotun da görüş mesafesinin düşük olduğu hava şartlarında da iniş yapabilecek şekilde lisans almaları gerektiğini hatırlattı. Ancak "Go" firmasında ise her iki pilottan sadece birinin bu tür bir lisansa sahip olduğu ifade edildi. Gazeteler olayı, "Go firması görüş mesafesi konusunda pilotlarına güvenme şansına sahip olmadığı için, havanın sisli olmamasına dua etmekten başka yol bulamıyor" sözleriyle alaya aldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır