kapat
24.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mahalle kazıklandı

Pazarcı işgalinin son örneği Bostancı'da yaşanıyor. Sokaklar, pazarcıların tentelerini bağlamak için diktiği direk gibi kazıklarla kuşatılıyor. Evlerinin önü kapanan semt sakinleri isyan ediyor..

Bostancı'da Çarşamba günleri kurulan semt pazarı semt sakinlerine kabus yaşatıyor. Bunun nedeni; pazar yüzünden etrafın çöpe, pisliğe boğulmasından çok, pazarcıların tentelerini bağlamak için sokaklara diktikleri direkler... Tentelerini elektrik direklerine, balkonlara ve doğalgaz borularına bağladıkları için tepki gösterdikleri pazarcıların 3 ay önce "kazık yöntemi"ni hayata geçirdiklerini söyleyen semt sakinleri, "Evlerimizin önü kazıklarla doldu. Haftada bir gün kullanılan kazıklar her gün kabus gibi sokağımızı işgal ediyor. Bu rezaletin bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz" diyor.

PAZAR DA KALDIRILSIN
Pazar kurulmasını da istemediklerini hatırlatan Bostancı halkı, "Zaten çoğunlukla başka semtlerden gelenler alışveriş yapıyor, eziyeti biz çekiyoruz" diye konuşuyor. Pazarın kaldırılması için defalarca başvuruda bulunduklarını ancak mücadeleden her defasında pazarcıların galip ayrıldığını hatırlatan semt sakinleri, oluşan kargaşanın bölgenin nezihliğine darbe indirdiğini söylüyor. Semt sakinlerinden Tayfun Sevinçel, Kadıköy Belediyesi'nin pazarın kurulduğu alandaki kazık rezaletine müdahale etmesini isteyerek şöyle konuşuyor: "Burada yıllardır sıkıntı çekiyoruz. Gitmesini istediğimiz pazarcılar şimdi de her tarafı direklerle doldurdu. Bostancı gibi bir yerde böyle kepazelik yaşanmamalı." Bir diğer semt sakini Yavuz Meriç de, sokaklara dikilen kazıkların kaldırılmasını için gerekirse mahkemeye başvuracaklarını belirtiyor.

Şenol BAŞTAKAR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır