kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Avrupalı G.Saray

Lucescu yürekliydi, kazanmaya yönelik hücum ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürdü. Daum'un taktik planı ve oyuncu seçimi "önce yenilmemek" üzerine kuruluydu. Çünkü fizik güç, rakibi omuz omuza mücadeleye sürükleyip yıldırmak Beşiktaş'ın en büyük silahıydı. Beşiktaş'ın savunması havadan üstündü ama çabuk top çeviren ve hızlı hücuma çıkan takımlara karşı bocalıyordu.

G.Saray'ın öncelikli hedefi Beşiktaş'ın hücum presini kırmak, rakibe çok koşarak orta alanda boş alan yaratmama direncini önlemekti. Beşiktaş'ın bu planını çökertmek için tek yol topa sahip olduktan sonra, kısa pas organizasyonu içinde yerden ve hızlı oynamaktı. Tek forvet İlhan ile gol için pusuya yatan Beşiktaş'ın hedefi, savunması ve orta alanı kalabalık tutup, G.Saray'ın hücuma çıkarken kaptıracağı toplarla golü bulmaktı.

Hayalet Ümit Karan
Lucescu Emre'yi İlhan'ın başına bekçi dikti, Daum, Hasan Şaş-Erman ikilisi ile kıskaca aldı. Hasan yaratıcılık yönü güçlü, çalım becerisi yüksek bir futbolcuydu. Taktik savaşının ilk 20 dakikası iki takımın birbirlerini kontrol etmesi şeklinde geçti. Ronaldo ve Ali Eren arasına sıkışan Ümit Karan, 28'de gözü kapalı atacağı gole kan doğradı

G.Saray hücumu düşünüyor, Beşiktaş zamana oynayıp, oyunu ısıtmamaya çalışıyor, sinsi gol kovalıyordu. Alan savunması yaparak, G.Saray'ın pas trafiğini kesmeye çalışan Beşiktaş, savunmadan çıkmıyordu. Sürekli yer değiştiren Hasan, balık gibiydi.

İkinci yarı sahaya G.Saray'ın Avrupalı kimliği çıktı. Hasan-Ergün ikilisi soldan, Perez sağdan yükleniyor, kabuğuna çekilen Beşiktaş buram buram terliyordu. G.Saray hücum ediyordu ama golü kim atacaktı? Ümit Karan hayali fener gibi dolaşıyordu. 60'tan sonra G.Saray hücum gazına bastı, Hasan-Arif ikilisi rakip savunmayı harmanlıyordu. Ancak Batista koşar gibi görünmesine rağmen oyuna katılmıyor, çok pas hatası yapıyordu. Lucescu'nun akıllı bir hamle ile Batista'nın yerine Berkant'ı alması, G.Saray'a hücum zenginliği ve golü getirdi. Arif'in yaptığı orta mühendis güzelliğindeydi, Fleurquin kafayı köşeye mermi gibi vurdu. Futbolun adaleti korkana değil, kazanma duygusu taşıyan G.Saray'a güldü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır