kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bahçeli: İki yıl daha seçim yok

57. Hükümet görevinin başındadır. Süresi doluncaya kadar da iktidarda kalacaktır.Türkiye uzun yıllardır AB mücadelesi veriyor, bu aşamada referandum istemek geriye dönüştür

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, hükümetin görevi başında olduğunu belirterek, zamanından önce seçim yapılmayacağını söyledi. Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın referandum önerisine de karşı çıktı.

Bahçeli, MHP İzmir İl Örgütü tarafından düzenlenen toplantı öncesinde düzenlediği basın toplantısında, yeni bir hazırlık için düğmeye bastıklarını belirterek "Bugün burada başlattığımız süreç, iki yıl sonra yapılacak seçimlere ve sonrasına kendimizi, partimizi ve ülkemizi hazırlama sürecinin yeni bir adımdır. Partimizin uygulamaya koyacağı hazırlıklar sadece bugün için yapılmamıştır. Bu aşamadan önce de toplantılar yaparak, görüş alışverişinde bulunduk. Krizden sonra MHP, milletvekilleri ve parti yöneticileri ile Anadolu yollarına düşmüş. İnanıyoruz ki halk da verdiğimiz bu mücadele doğrultusunda değerlendirme yapacaktır" dedi.

AB TUZAKLARI BOZULDU
AB'nin bir devlet politikası olduğunu söyleyen Bahçeli, "AB'ye üyelik konusunda 'AB karşıtları-yandaşları' ikilemine hapsetmek isteyenlerin tuzağı bozulmuştur. Kim ne derse desin, Türkiye'nin dış politika da önemli bir yer tuttuğu ortadadır. Türkiye'nin AB güzergahını sonu belirsiz bir maceraya dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur" dedi. Bahçeli, Yılmaz'ın "AB konusunda referanduma gidilmesi" önerisiyle ilgili bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: "40 yılı aşkın bir süredir Türkiye, AB'ye tam üyelik mücadelesi vermektedir. Bu kadar geçen süre içinde referanduma başvurmayı düşünmeyenlerin, bugün bu aşamada referandumdan söz etmeleri, geriye dönüş olarak nitelendirilebilir."

Bahçeli, "MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ın görüşlerini konusunda ise, "Harp Akademileri'nde her yıl konulu bir sempozyumda yapılacak olan tartışmalardan bir tanesidir. Konuşmacılar ve konuklar orada düşüncelerini ifade etmektedirler. Sayın Genel Sekreter'in yaptığı da düşüncesini açıklamak olmuştur" dedi.

DİKENLİ TELLERLE SARILDIK
İzmir'den Menemen ve Kemalpaşa ilçelerine geçerek halka hitap eden Bahçeli, "57. Hükümet görevinin başındadır ve meselelerin arkasındadır. Süresi doluncaya kadar da iktidarda kalacaktır. Hükümetin 5 yılı dolduruncaya kadar görevde kalması, ülke açısından zarurettir" diye konuştu.

Öte yandan önceki gün, İzmir Balçova'da partililerle yemek yiyen Bahçeli, MHP'nin her tarafı dikenli tellerle sarılmış bir yolda gitme kararında olduğunu belirterek "Dikenli teller ceketin her tarafını sarmışsa o zaman ne yaparız? Ceketi çıkarır yolumuza devam ederiz. İnanıyoruz ki o ceketi bıraktığımız yerde mutlaka bir ceket buluruz" dedi. MHP Genel Başkanı, idam cezasının kaldırılması ve Kürtçe eğitim konusunda verecek tavizleri olmadığını da söyledi.

DYP lideri Çiller: AB giriş süreci sabote ediliyor
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, AB'ye girme konusunda Türkiye'yi seçim yapma durumundaymış gibi göstermenin yanlış olduğunu ifade etti. Çiller, "Biz hem ülkeyi böldürmeyiz, hem de Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlık projesinden de vazgeçmeyiz. Biz ikisini birlikte yaparız. Birileri Türkiye'nin AB'ye giriş sürecini sabote etmeye çalışıyor. Avrupa Birliği konusu, Türkiye'de iç politika malzemesi yapılıyor" şeklinde konuştu.

SP lideri Kutan: Rusya ve İran alternatif değil
SP lideri Recai Kutan, son günlerde yapılan tartışmalarda bazı kesimlerin AB'yi istemediğini ve alternatif olarak İran ve Rusya'yı ön plana çıkardıklarını ifade ederek, bunun yanlış yorum olduğunu söyledi. Kutan, "İran ve Rusya, AB'nin alternatifi değildir. Türkiye, ABD ile ve AB bünyesindeki devletlerle en ileri seviyede ilişkilerini devam ettirecektir. Ancak, sadece batıya yüzümüzü dönüp doğuyu, özellikle komşu ülkeleri ihmal etmemiz savunulamaz" dedi.

AKP lideri Erdoğan: AB üyeliğini savunuyoruz
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya ve İran ile yapılacak işbirliği Avrupa Birliği'nin alternatifi olamaz" dedi. Partisinin Avrupa Birliği'ne üyelik konusundaki görüşlerinin açık ve net olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinden yanayız. Gelişen ve küreselleşen dünyada medeniyetin ve gelişmenin varoşlarında kalmamak ve kenar mahalle ülkesi olmamak için AB'ye girilmesi gerektiğini savunuyoruz" dedi.

AB hakkında korku yaratmaya çalışılıyor
AB Türkiye Komisyonu Temsilcisi Büyükelçi Karen Fogg, Komisyon olarak görevlerinin AB'yi anlamada ve katılım stratejisi çerçevesinde ilerleme kaydetmede Türkiye'ye mümkün olan her yoldan yardım etmek olduğunu söyledi. Fogg, "Türkiye'de bazı unsurlar bu rol hakkında hâlâ kuşkulu iseler bu elbette ki üzüntü vericidir. Dedikodu ve karalamaya başvuruyor ve AB hakkında korku yaratmaya çalışıyorlar ise, bu daha da üzücüdür" dedi. Fogg, AB üyeliği üzerine güçlü bir tartışmanın aday ülkelerde tümüyle normal olduğunu anlatarak, ülkesi İngiltere'nin de AB'nin karalanması ve bu konuda dedikodu üretilmesiyle ünlü olduğunu belirtti.

Yusuf DEMİR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır