kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Altın bombası fos çıktı

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir mağarada 15 bin ton altın bulunduğu söylentisine kendini kaptıran halk, mağarada altın yerine taş toprak bulunca fena bozuldu

Osmaniye'nin Düziçi ilçesi önceki gün "altın var" söylentileriyle çalkalandı. Belediye işçilerinin ağaçlandırma çalışması sırasında bir mezarın arkasında buldukları mağarada 15 bin ton altın olduğunu söylemesi Düziçilileri heyecanlandırdı. Söylenti jet hızıyla yayılınca halk bölgeye akın etti ama nafile... Mağarada altın yerine taş toprak bulundu. Olay şöyle gelişti:

Karacaoğlan Mahallesi'nde önceki gün ağaçlandırma çalışması yapan belediye işçileri eski bir mezarın arkasında bir mağara bulup durumu yetkililere bildirdi. Kaymakamlık ve Valilik'ten gelen talimatla mağaranın çevresinde polis ve jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, Adana Müze Müdürlüğü'nden de mağarada inceleme yapmaları konusunda yardım istendi.

MAĞARA ÖNÜNDE İZDİHAM
Bu sIrada ilçede, mağarada "Harun Reşit dönemine ait, 15 ton altın bulunduğu" dedikodusu kulaktan kulağa yayıldı. Kadın erkek, çoluk çocuk çalışmaları izlemek üzere bölgeye gitti. İlçede neredeyse tek bir adam kalmamıştı.

YANITTAN TATMİN OLMADILAR
Mağara önünde güvenlik önlemleri artırıldı. Halk heyecanla kendilerine bir açıklama yapacak yetkili beklerken, Adana Müzesi'nden gelen uzman bir ekip, mağaraya girerek inceleme yapmaya başladı. Uzmanların incelemeleri uzadıkça dışarıda bulunan vatandaşların heyecanı da arttı. Altın çıkacak mıydı?

Ama ekip Düziçililer'in gönlünden geçeni değil, gerçeği buldu. Yetkililerin, "Mağarada altın bulunamadı. Taş, toprak ve birkaç kemik parçasından başka bir şey yok" açıklaması Düziçi halkını hayalkırıklığına uğrattı. Açıklamadan tatmin olmayanlar da vardı. Jandarma, "Altın var ama bizden gizliyorlar" diye düşünen ve kaçak kazı yapmak isteyenlere karşı önlemini aldı ve bölgeden uzaklaşmadı.

Osmaniye Valisi İsmail Fırat, homurdanan halkı sükunete davet etti: "Mağaranın içinde gerekli tüm incelemeleri yaptık. Ancak birşey bulamadık. Küçük yerleşim yerlerinde böyle dedikoduların bir anda büyümesi normal bir olay."

Temel EREN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır