kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İyimserlik dönemi

Son iki ayı alçalan bir kanal içerisinde düşerek geçiren İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, içerisinde bulunduğu alçalan kanaldan kurtulabilir.

Endeksin direnç seviyelerini zorladığı, ancak işlem hacminin zayıf kaldığı dikkat çekiyor. Hacimdeki ufak bir hareketlenme bu hafta kanal direncinin aşılmasını sağlayabilir. 27 Şubat'ta 10 bin 715 ile alçalan kanalın desteğini test eden endeks geçtiğimiz haftayı direnç seviyesinde kapattı. Endeksin yönünü yukarı çevirmiş olması kısa vadede yukarı hareket yönünde iyimserliği artırıyor.

Endeks 12 bin seviyesindeki direncinin üzerine çıkmayı başarabilirse 13 bin puanın ardından 15 binli seviyelere doğru yukarı hareket gözlenebilir.

Geçtiğimiz haftayı yüzde 2.04'lük getiri ile 11 bin 704 seviyesinden tamamlayan İMKB Ulusal 100 Endeksi hafta içerisinde en düşük 11 bin 242 en yüksek 11 bin 968 seviyesini gördü.

YABANCILARIN PAYI YÜKSELDİ
Yaklaşık yüzde 6'lık bir marjda hareket eden endeks giderek daha fazla sıkışıyor. En son 8 gün önce aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali veren momentum yukarı hareket yönünde sinyal üretmeye devam ediyor.

Yabancıların borsadaki payı 8 Mart tarihi itibariyle yüzde 40'a yükseldi. Bu oran, 2001 yılının aralık ayında yüzde 40.58 iken, ocak sonunda yüzde 39.77'ye gerilemiş, şubat sonunda ise yüzde 39.20'ye düşmüştü. Bu açıdan bakıldığında yabancı payının yeniden artışa geçmesi olumlu.

Son 12 yıllık mart ayı getirilerine baktığımızda kriz dönemleri dışında endeksin, ayı artıda tamamladığını görüyoruz. Bu da 2000 ve 2001 yılı mart aylarını ekside tamamlayan İMKB 100 Endeksi'nin 2002'nin mart ayını artıda tamamlama ve canlanma ihtimalinin güçlü olduğunu gösteriyor.

Zeynep AKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır