kapat
10.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

"İhracatçı inliyor"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türk Lirası değerlenirken dövizin gerilediğini belirterek, "İhracatçı inlemeye başladı" dedi.

Ekonomist Dergisi'nce düzenlenen "Ekonomide Yılın Adamları" ödül töreninde konuşan Zorlu, enflasyonda yıl sonu beklentisinin yüzde 40-45 civarında olduğunu söyledi. Zorlu sözlerine şöyle devam etti: "Ama, dövize ne oluyor, döviz yerinde. Enflasyonu iki aylık hesap edersek yüzde 6.5-7. Ama döviz yılbaşına göre yüzde 5 geride. Burada orantısızlık var. Bunu gidermek lazım. Bu orantıyı yakalayamazsak o zaman hiçbir hesap kitap tutmaz. Döviz bu şartlar ile giderse, evdeki hesap pazara uymaz."

"TL DEĞERLİ"
Şu dönemde TL'nin değerli olduğunu ifade eden Zorlu, "Bunu görmeyen, bilmeyen birisi olamaz. Gözlerinin kapalı olması lazım. 2000'li yıllardaki Türk parasının yüzde 20-25 değerli olduğunu hesap ederseniz, bugün 1 milyon 500-550 bin lira gibi bir rakam olması lazım. Bugün ise 1 milyon 300-375 bin lira. Yılbaşında 1 milyon 440 bin lira civarındaydı. Yılbaşına göre hesap edersek döviz bugün yüzde 4 gerilemiş, ama enflasyon yüzde 6.5-7 oranında" diye konuştu. Ülkenin ihracata, dövize ihtiyacı olduğunu belirten Zorlu, "Eğer, ihracat yapamazsanız, memlekete yabancı sermaye gelemezse biz böyle çok krizler yaşarız" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır