kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kartal hep böyle Dursun

1-0 geriye düşen Beşiktaş, Ahmet Dursun'un iki golüyle öne geçti. Yozgat 47'de beraberliği yakaladı. Ama bu kez de İlhan sahne aldı. İlk yarıda iki şutu direkte patlayan İhan'ın 2 golü Kartal'a 3 puanı getirdi. Yozgat'ın en iyi isimleri 2 gole imzasını atan Sumiala ile kaleci Gökhan'dı
Beşiktaş için G.Saray maçı öncesinde önemli bir sınavdı Yimpaş Yozgat karşılaşması. Herkes bu maçın sonucundan çok Tümer, İlhan ve Tayfur'un sarı kart cezalısı olup olmayacağını konuşuyordu. Ama Yozgat, bunları tekzip edercesine Beşiktaş'ın aklını başına getiren bir başlangıç yaptı. 2.dakikada Cem, orta sahada Tamer'den topu çaldı. Sol kanadı elini kolunu sallaya sallaya geçti. Sıfıra yaklaşırken geriye kesti. Baya, topa dokunamayınca Sumiala akıllı bir vuruşla golü attı: 0-1. Beşiktaş, seyircisinin de desteğiyle rakibinin üzerine gitmeye başladı. 9'da Ahmet, 14'te Ali Eren'in kaçırdıkları goller beraberlik sinyaliydi. 15.dakikada İlhan'ın direkten dönen topu Beşiktaş kalesine tehlike olarak geldi. Sumiala, soldan ortaya çıkardı. Hüseyin 6 metreden topu uzaya dikti. 20.dakikada Beşiktaş, soldan korner kullandı. Top diğer kanada açıldı. Tamer, hatasını affettirerek sağdan ortaladı. Ahmet Dursun, kafayı uzattı: 1-1. 31.dakikada Ahmet Durun, gol sayısını ikiye çıkardı. Kendi düşürülmesinden kazanılan serbest atışı mükemmel kullandı Ahmet: 2-1.

Müthiş gol yağmuru
İkinci yarıya golle başladı Yozgat. 47.dakikada sağdan Hamza'nın ortasını Sumiala takip etti. Finli, nefis kontrol ettiği topu aşırtma bir vuruşla filelere gönderdi: 2-2.

54.dakikada Beşiktaş, ilginç bir golle öne geçti. Ahmet Dursun düşürüldü. Beşiktaşlılar, faulün olduğu yerin biraz ötesinden oyunu hemen başlattılar. Hakem Yılnur Önen "Devam" dedi. Bir tek uyanan İbrahim oldu. Onun soldan kaleye paralel ortasını İlhan gole çevirdi: 3-2.

Artık oyunun hakimiyetini eline geçiren takım Beşiktaş'tı. 57'de Ahmet'in şutu kaleciden döndü. Dönen topu İlhan üstten dışarı gönderdi.

68'de siyah-beyazlı taraftarları rahatlatan gol geldi. Ali Eren, kendi tarzının çok dışında hareketlerle slalom yaparak sağ kanattan ilerledi. Akıllı ortasında İlhan Mansız'a gol atmak kaldı: 4-2.

Derbi öncesi moral
Gol, Christoph Daum'u da rahatlatmıştı. Sarı kart cezası tehlikesi yaşayan Tümer ve İlhan'ı peş peşe oyundan aldı Alman teknik adam. Artık 3 puanın ucu görünmüştü.

Kümede kalma yolunda son şanslarını kullanan Yozgat, 79'da Cem Karaca ile uzaktan bir şut buldu. Ama Myhre, bu kez de kalesinde güven veren bir kurtarış yaptı. 1 dakika sonra Beşiktaşlı Tamer, ilk yarıda Hüseyin'in yaptığını aynı kaleye yapıp tribünleri dövdü.

85.dakikada Stavrum'un kaleciyle karşı karşıya kaçırdığı pozisyon maçın tuzu biberi oldu ve Beşiktaş, kupadaki Denizli ve ligdeki G.Saray maçları öncesinde moralini yüksek tuttu.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır