kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yavuz Çetin'den alınacak ders

Kimi zaman beni korkutuyor /İçimdeki dünya/Kimse bilemez/Kimse bilemez nasıl hissettiğimi/Kimse bilemez nasıl düşlediğimi/Yalnızca sen duyarsın sesimi...

Gerçekten tıpkı şarkısındaki gibi kimse bilemedi Yavuz Çetin'in intihar ettiği sırada hissettiklerini. Belki çok geniş bir çevre tanımıyordu onu.

Ama başarılı, iyi bir müzisyendi.

Geçtiğimiz 16 Ağustos'ta genç yaşta kaybettiğimiz Çetin'in eski eşi Didem Hanım'a göre psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden erken çıkarılmıştı. Hastaneden çıktığı günün ertesinde ise gelen bir kriz sonucu aramızdan ayrıldı. Klip çekimleri ve işleri olduğu için erken çıkmak istemiş. Doktorlar da bir sakınca görmemiş! Eski karısı "Tedavisi bitmeden bırakmayacaklarını sanıyordum" diyor bir gazeteye verdiği röportajında.

Ölümünün ardından çıktı albümü..

Geçtiğimiz günlerde ise DMC Müzik, Yavuz Çetin'in başka bir albümünü yayınladı: "İlk" DMC'nin patronu Ercan Saatçi'nin girişimiyle çıkarılan albüm Yavuz Çetin'in ne yazık ki ilk ve son albümü. Saatçi'nin 1998'de kurduğu Stop Müzik'in ilk sanatçısıymış Yavuz Çetin. Bir kez daha basılan bu albümün tüm geliri 9 yaşındaki oğlu Yavuz Can'a bırakılacak.

Günlerdir albüm CD player'ımda dönüyor. Altyapısı düzgün, sözler anlamlı, melodiler kolayca akılda kalıyor. Özellikle melodilerin akılda kalıcılığının iyi müziği anlamakta iyi bir kriter olduğunu düşünürüm. Elbette her akılda kalan müzik iyidir diye bir kural yok.Yani ilkokul tekerlemesi gibi olanları söylemiyorum. Sözlerle birlikte anlam bulan ve insanın ister istemez mırıldanmaya başladıklarını kast ediyorum.

Gerçekten çok zamansız bir kayıp bu.

Düşündükçe de insanın isyan edesi geliyor.Yine her zaman olduğu gibi iyi bir sanatçının değerini ancak onu kaybettikten sonra anlayabiliyoruz. Başka ülkelerde de örnekleri olabilir ama bizim ülkemizde çok sık başımıza geliyor. Belki de Yavuz Çetin'in bu zamansız kaybı kulağımıza küpe olmalı. "Yeni"lere daha çok fırsat vermeli, daha çok tolerans tanımalıyız.Yoksa kafamızı daha çok taşlara vururuz...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır