kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

AP geçmişe saplanmış ve gerçekleri bilmiyor!

Başbakan Bülent Ecevit, Avrupa Parlamentosu'nun Ermeni Soykırımı kararına sert tepki gösterdi. Ecevit, dün düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Parlamentosu'nun kararını eleştirirken, Afganistan'daki barış gücü komutanlığından pişmanlık yasasına kadar gündemdeki konulara ilişkin de mesajlar verdi. Ecevit'in açıklamaları şöyle

SOYKIRIMI KARARI
Avrupa Parlamentosu, aslında geçmişe saplanıp kaldığını gösteriyor. Üstelik geçmişle ilgili gerçek bilgilerden de yoksun olduğu anlaşılıyor, Avrupa Parlamentosu'nun. Biz, onlardaki bu bilgi eksikliğini gidermek için gereken çabaları göstereceğiz. Aslında, bu tür kararlarla Ermeniler'in de sorunlarının çözümü güçleşmektedir. Avrupa Parlamentosu üyelerinin geçmişin gerçek dışı anılarına takılıp kalmaktansa Ermenistan'ın Azerbaycan'dan geri çekilmesine katkıda bulunmaları gerekir.

BARIŞ GÜCÜ KOMUTANLIĞI
Onurlu olduğu kadar çetin ve zor bir görev. Bu görev için bazı isteklerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Biz bu görevi üstlendiğimiz taktirde NATO Afganistan'a somut bir biçimde ilgisini sürdürmeye devam edecek mi? Görev tanımımız, görev alanımız ne olacaktır? Bu güvenlik örgütü şimdilik Kabil'dedir. Ancak güvenliğin bütün Afganistan'da sağlanması gerekir. Yeterli lojistik destek sağlanacak mı? Masraflar nasıl karşılanacak? Ulaşan bilgilere göre, isteklerimiz müttefiklerimiz tarafından da gerçekçi karşılanmaktadır.

PİŞMANLIK YASASI
Benim bazı kuşkularım olduğunu belirtmek isterim. Daha önce PKK saflarında cinayetler işlemiş terör eylemlerinde bulunmuş kimseleri Pişmanlık Yasası'ndan yararlandırırken bunların PKK ile ilgili bilgiler vermesinin isteneceği belirtiliyor, gazetelerde okuduğumuz haberlere göre. Oysa, bizim bu konuda zaten yeterli bilgimiz var. Bakanlar Kurulu'nda tasarı geldiğinde ayrıntısıyla görüşülecektir.

HADEP DAVASI
Bir yandan bizden daha ileri ölçüde bir demokrasi isteniyor batılı dostlarımız tarafından, bir yandan da demokrasi ile bağdaşmayacak birtakım dayatmalar yapılıyor. Onun için, AB ülkeleri bizim mahkemelerimize, yargı organlarımıza böyle dayatmalarda bulunamazlar. Bu, herşeyden önce demokrasiye aykırıdır, demokrasiyi iyice içlerine sindiremediklerini göstermektedir.

DEPREM TARTIŞMALARI
Depremle ilgili raporların gizli tarafı yok. Zaten açıklanıyor. Deprem konusunda da Türkiye çok büyük etkinliklerde bulunmuştur. Bu arada, örneğin, Japonlar'ın depremlerin önlenmesi, depremlere karşı önlem alınması konusunda çok geniş deneyimi var. Bu deneyimlerden bizi de yararlandırıyorlar.

MECLİS BAHÇESİNDE KORUMALI GEZİNTİ
Başbakan Ecevit, basın toplantısının ardından Başbakanlık'tan ayrılarak DSP Genel Merkezi'ne geçti ve eşi Rahşan Ecevit'i aldı. Daha sonra TBMM'nin bahçesine geçen Ecevit çiftinin, güneşli havada 15 dakikalık el ele gezintinin izlenmemesi için Başbakanlık Koruma görevlileri yoğun çaba gösterdi. Ecevitler'in DSP Genel Merkezi'nden TBMM'ye gelişini izleyen Başbakanlık muhabirlerinin araçları koruma polisleri tarafından engellendi. Meclis'in giriş kapılarına da talimat verilerek, basın mensuplarının girişleri bir süre engellendi.

Erhan SEVEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır