kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bahçeli: Biz faşistsek AB lobicileri de sosyal faşist!

"Sözde Ermeni soykırımının kabulü, Türkiye'nin AB yoluna mayın döşendiğini gösteren bir yaklaşım". "Ne pahasına olursa olsun, Avrupa Birliği'ne girmeliyiz söylemleri ile Türkiye'ye iyilik etmek imkansızdır". "Hükümet etme sorumluluğu taşıyan bir kişinin bölücü örgüte cesaret verici demecini kolay geçiştirmek mümkün mü?"
MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye-AB ilişkisinin tek yanlı mahkumiyet sendromundan kurtarılmasını, "AB'ye giremezsek mahvoluruz" söylemlerinin bir yana bırakılmasını istedi. Partisinin MYK toplantısında konuşan Bahçeli, "Bize akıl verenlere, tavsiyemiz şu olacaktır. AB ne isterse istesin, yerine getirmeliyiz. Ne pahasına olursa olsun, AB'ye girmeliyiz söylemleri ile bir yere varmak, Türkiye'ye iyilik etmek imkansızdır" dedi. Bahçeli, AB kulisi yapan siyaset ve medya çevreleri için de "AB'de Türkiye lobisi yapsalardı, bugün daha ileride olurduk" dedi.

İDAM İSTEĞİ İYİNİYETLİ DEĞİL
İdam cezasının gündeme getiriliş şekli ve zamanının samimiyetten uzak olduğunu savunan PKK'lıların siyasete girmesinin olumlu olacağını savunan, daha sonra "dağdakileri değil, şehirdekileri kastettiğini" söyleyen ANAP'lı Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'i eleştirdi. Bahçeli, "Hükümet etme sorumluluğunu paylaşan bir şahsiyetini bölücü yıkıcı örgüt mensuplarını cesaretlendirici ifadeler içeren demecini hoş karşılamak ve kolayca geçirttirtmek mümkün müdür?" diye sordu. Bahçeli, "Öcalan asılsın" diyen DYP lideri Tansu Çiller için de "MHP'yi eleştirip bir yandan MHP'yi kopya etmeye çalışanlar aslında tutarsızlıklarını ve siyaset üretememe sıkıntılarını ortaya koymuş oluyorlar" dedi. Eleştirileri sıraladıktan sonra, Avrupa Parlamentosu'nun sözde Ermeni Soykırımını tanıyan kararını eleştiren Bahçeli, bu kararı "Türk milletine karşı gerçek bakış açısını yansıtan Türkiye'nin AB yoluna sürekli ve çeşit çeşit mayınlar döşendiğini gösteren bir yaklaşım" olarak değerlendirdi.

BİZE FAŞİST DİYORLAR AMA!..
Bahçeli, konuşmasının ardından bir gazetecinin sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanı'nın "Türban sadece evde serbest" sözleri için "Böyle bir konunun Türkiye'nin hassas olduğu bir dönemde tekrar gündeme getirilmesi düşündürücü. Bunu da milletçe düşünmeliyiz" dedi. Bahçeli, toplantının basına kapalı bölümünde de idamın kaldırılması konusunda ortaklarının muhalefetle işbirliği yapabileceğini, ancak her sorunu böyle çözmeleri halinde hükümetin yeni bir şekil alabileceğini ifade etti. Turmaylarından hükümette 3 yıldır sürdürülen uzlaşmayı gözardı etmemelerini isteyen Bahçeli, "Türkiye sigara kağıdı kadar birbirine yakın iki partinin hükümetini de gördü. O hükümetler, bu birbirine zıt partilerin kurdukları hükümet kadar uzlaşmacı ve atılımcı olamadılar" uyarısında bulundu. AB süreciyle ilgili olarak da MHP'nin milli birliği korumaya dönük tavır sergilediğini kaydeden Bahçeli, Türkiye aleyhinde girişimlerde bulunan AB temsilcileriyle aynı yönde tavır sergileyenlerin ise ihanet içinde olduklarını söyledi. Bahçeli, "Bizi faşist diye nitelendiriyorlar. Asıl bu suçlamaları yaparak gerçekleri gözardı etmek isteyenler sosyal faşistlerdir" dedi.

SEÇİMDE İSTANBUL'U İSTİYORUM!
Bahçeli, MYK'nın basına kapalı bölümünde, hükümetteki görüş ayrılıkları ile erken seçim olasılığını değerlendirdi. Hükümet krizi ortaya çıkarsa, erken seçim olabileceğini söyleyen Bahçeli, kurmaylarından 285 milletvekili istedi. İstanbul'un seçimlerde büyük önem taşıdığını vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: "Seçimlerde İstanbul'u alan büyük avantaj sağlar. İstanbul Anadolu'nun aynası, varoşların tercihleri önem taşıyor. Kırsaldaki başarımızı büyükşehirlere taşımalıyız. Önümüzdeki seçimlerde sizden İstanbul'u istiyorum. Artık büyükşehirlerde kendimizi anlatacağız. Bunlardan ilkini İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu toplantıya milletvekilleri ve bakanlarla katılacağız. Bir bakıma İstanbul'u yeniden fethedeceğiz."

Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır