kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Gece yemeği sendromu'nun nedeni de aşırı stres

Gece herkes uykudayken buzdolabına baskın yapanlar artık suçluluk duymayın!
Bilimadamları gece yemeği sendromu olarak adlandırdıkları bu durumun stresten kaynaklanan bir rahatsızlık olduğunu ortaya çıkardı. Aşırı stres yüzünden vücudun hormonal değişimlere adapte olamaması sonucu ortaya çıkan bu rahatsızlığa, insanların yüzde 1.5'inde rastlanıyor. Araştırmacılar, gece yarısı yemek yemeyi alışkanlık haline getirenlerin karbonhidratlı yiyecekleri tercih ettiklerini ve bu enerjiyi yakamadıkları için de çok kilo aldıklarının altını çiziyorlar.

Öldürücü deri kanserine karşı bol bol sıcak çay için
Amerikalı araştırmacılar, çay tiryakilerinin öldürücü deri kanseri 'melanoma'ya karşı çay içmeyenlerden daha dirençli olduğunu ortaya çıkardı. Çayın, sıcak içilmesi durumunda, ağızdaki bakterilere karşı etkili olduğu gibi, içine turunçgillerden bir meyvenin kabuğunu atmakla, cilt kanseri riskinin daha da azaltılabileceği belirtiliyor. Amerika'da en fazla melanoma olayının görüldüğü Arizona'da yüzden fazla hasta üzerinde yapılan araştırmalarda, çayın içine limon ya da portakal kabuğu atarak içme alışkanlığı olanlarda, deri kanseri riskinin daha da azaldığı saptandı.

Egzersiz yapmak, migren ağrılarını tetikliyor
Bugüne kadar doğru bilinen bir tedavinin daha yanlış olduğu ortaya çıktı. Amerikalı bilimadamları, daha çok kadınları canlarından bezdiren migren ağrılarının egzersiz sonrası başladığını belirlediler. Kadınlar üzerinde yapılan araştırmalarda, egzersiz sırasında vücudun salgıladığı kimyasal maddelerin migreni tetiklediği görüldü. Spor yapan kişilerde ortaya çıkan nitrik oksitin kan damarlarını etkilediği ve damarlarda meydana gelen değişikliğin de migreni başlattığı öne sürülüyor. Uzmanlar, şimdi de nitrik oksit oranını düşürecek bir ilaç üzerinde çalışmaya başladı.

Savaş SÜZAL (savassuzal@aol.com)



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır