kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Her gülümseme sekse davet değil

Araştırmayla kanıtlandı: Cinsel açıdan tatmin olmayan erkek, kendisine gülümseyen kadının seks istediğini sanıyor!
ABD'de yapılan yeni bir araştırma, erkeklerin, kadınların "Tek bir gülümsemesini" kendileriyle cinsel ilişkiye girmek istedikleri şeklinde algılamakla yanıldıklarını ortaya koydu.

New Jersey'deki Princeton Üniversitesi'nde Robyn LeBoeuf ve arkadaşlarınca yapılan araştırmada, erkeklerin, "Bir kadına gülümsersem, bu onunla seks yapmak istediğim anlamına gelir. Benzeri bir şekilde eğer bir kadın bana gülümsüyorsa, benimle cinsel ilişkiye girmek istiyordur" şeklinde düşündükleri belirtildi.

Kişilik ve Sosyal Psikoloji Derneği'nin yıllık toplantısında sunulan araştırma, 285 kişi arasında yapıldı. Bu kişilerden, bir kadının, bir erkeğin ya da kendilerinin tipik davranışlarının anlamını detaylı yorumlamaları istendi. Daha sonra deneklerden, "Bu kişinin seksle ilgilenme olasılığını" belli bir ölçeğe göre değerlendirmeleri istendi.

NİYE BÖYLE YAPIYORLAR?
Sonuçta erkeklerin, bir kadının seksle ilgilenme olasılığını, araştırmaya katılan kadınlardan çok daha yüksek gördükleri belirlendi. Kadın deneklerinse, hem kendilerinin, hem de başka bir kadının seksle ilgilenme olasılığını erkeklerin düşündüklerinden çok daha düşük gördükleri saptandı.

Araştırmacı Leif Nelson bu konuda iki teori olduğunu söylüyor. İlki evrim teorisi: Bu teori erkeklerin çiftleşme hatalarını minimuma indirmek için her fırsatı değerlendirdiklerini öne sürüyor.

KÖTÜ YATAK=KÖTÜ MANTIK
İkinci teori ise "Arzularımızın bizi; kendi istek ve davranışlarımızın diğerlerine de aksedeceği şeklindeki yanlış düşüncelere götürmesi" olduğunu söylüyor ve daha makul bulunuyor.

İkinci teoriyi test etmek için erkeklere, "Cinsel yaşamınız nasıl" diye soruldu. Sonuçta seks yaşamlarının kötü olduğunu söyleyen erkeklerin, kadınların cinsel niyetlerini abarttıkları saptandı. "Cinsel tatminlerinin tam olduğunu" söyleyen erkek deneklerin ise "Kadınların cinsel niyetlerini daha doğru değerlendirdikleri" belirlendi. Yani sekse kafayı takmayan erkeklerin kadınların davranışlarını değerlendirmede daha objektif oldukları sonucuna vardılar. LeBoeuf, bu sonucun kadınlar açısından üzücü olduğunu, çünkü erkeklerin çoğunun "Gerçekte var olmayan şehveti görme eğiliminde olduğunu" söyledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır