kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sayın milletvekili, tam adamına söylediniz

HASAN YAŞAR ÖZFİDAN

Daha önce, "Sezerin Yetkilerini KIsıtlamayın." Başlıklı Referandumu kaldırma çalışmalarını eleştiren yazıma olumsuz cevap veren Sayın Milletvekiline karşı yazmış olduğum cevap ve gelişmeleri aşağıda sizlerle paylaşmak istedim. Kendisi kim olduğunu bilir...

Size daha önce, yeni Anayasa değişikliği çerçevesinde Referandumun Kaldırılması hakkında "Referandumu Kaldırmayın." Başlıklı yazımı göndermem üzerine vermiş olduğunuz cevabi yazıyı, tam adamına gönderdiniz. Yazınıza cevap vermek zorunda kaldım. Şöyleki;

-Referandumun Ülkemizde uygulama alanı son derece kısıtlı olup, anayasanın Cumhurbaşkanına sunduğu 175 ci Maddesindeki " Cumhurbaşkanının Anayasa değişikliklerine ilişkin yasaları bir daha görüşülmek üzere TBMM ne geri göndermesi durumunda, meclis geri gönderilen yasayı üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu ile aynen kabul ederse, cumhurbaşkanı bu yasayı Halkoyuna sunabilir." Uygulama alanından başka uygulama alanı yoktur.

-Referandumun Nüfusu az olan ve küçük ülkelerde uygulanılabilirliği ve kutuplaşmaya yolaçabileceği görüşünüze karşılık "Amerika Birleşik Devletlerinde 18. Yüzyılın sonlarından itibaren Anayasaların yapılmasında Referandum zorunluluğu getirilmiştir. Kaynak. Prof. Dr.. Fevzi Demir : Anayasa Hukukuna Giriş, İzmir 1998." Bilgisindede görüldüğü üzere Nufusu ve kapsadığı alanı büyük olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletlerinde bile rahatlıkla kullanılmaktadır ve çeşitli Kültürlerden gelen insanları kutuplaşmaya yönlendirmemektedir.

-Sistemden şikayet etmek yerine çözüm üretmek ve siyasete girmek fikrine gelince. Sizi, eleştiriden önce çözüm üreten bir kişi olarak www.ekonomikcozum.com Adresindeki Sitemi sizi gezmeye davet ediyorum. Siyasi Partilere Girme işine gelince, ben bu işi 1993 Yılında Anavatanın Karşıyaka İlçe Teşkilatının Kurucusu olarak yaptım ve Siyasi Partilerdeki gerçekleri çok iyi bilmekteyim. Bunun için 05.03.2001. Tarihinde "Anavatanda Parti içi Demokrasi Yok." Başlığı altında yazdığım ve göndermekten son anda vazgeçmiş olduğum aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

SAYGILARIMLA.

Hasan Yaşar Özfidan.

Ekonomist - Bilgisayar Programcısı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır