kapat
03.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

8 kişiye 180'er milyar
SayIsal Loto'da 1 trilyon 442 milyar lirayı 8 kişi paylaştı. Adana, (2) Afyon, Ankara, Artvin, İstanbul (2) ve İzmir'den 6 bilen 8 kişi 180 milyar 261 milyon 70'er bin lira kazandı. 5 bilenler 609 milyon 795'er bin, 4 bilenler 7 milyon 865'er bin, 3 bilenler de 980'er bin lira alacak. 11 - 16 - 21 - 34 - 40 - 49

Okulda soygun
Etiler Tamburacı Ali Efendi Sokak'ta bulunan Japon Konsolosluğu'na bağlı eğitim birimine, camı kırarak giren 3 kişi, kasada bulunan 7 bin dolar ile 4 dizüstü bilgisayar, bir cep telefonu ve bir video kamerayı alarak kaçtı. Polisin verilen eşkal üzerine Kağıthane'de yaptığı operasyonda olayın zanlıları Ahmet Gökhan Kıray, Kadir Çalıkoparan ve Tarkan Değirmen adlı üç kişi yakalandı. Sanıkların, aynı semtte bulunan iki işyerinin kasasından da toplam 17 bin dolar çaldığı belirtildi.

23 isim nüfus için kara listede
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 23 çocuğun isimlerinin sakıncalı bulunması üzerine 7 aile hakkında dava açıldı. Nüfus Kanunu'nun 16. maddesindeki, "Milli kültürümüze, ahlak kurallarına, örf ve adetlerimize uygun düşmeyen ve kamuoyunu inciten adlar konulamaz" hükmü ve İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in tüm valiliklere gönderdiği "Kürtçe isimleri bildirin genelgesi" üzerine Dicle Jandarma Komutanlığı, ilçe nüfus müdürlüğü nüfus kütüklerini inceledi. İncelemeler sonucunda 1985-2001 arasında ilçe nüfus kütüğüne kaydedilen 23 çocuğun isimleri sakıncalı bulundu. Berivan, Zilan, Rojda, Baver, Velat, Serhat, Kendal, Zinar, Hebun, Baran, Rojhat, Agit, Zelal ve Zozan isimleri nedeniyle 7 aile hakkında Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır