kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Afrika aslanı

Avustralya'daki Türk takımı 'Ayyıldız'ın yanısıra İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan da teklif alan Denizli, 2002 Dünya Kupası için, Afrika ekibi ile prensipte anlaştı

'Ölüm Grubu'ndalar
2002 Dünya Kupası finallerinde İngiltere, Arjantin ve İsveç'le birlikte, "Ölüm Grubu" olarak adlandırılan F Grubu'nda mücadele edecek olan Nijerya, milli takımın başına teknik direktör Mustafa Denizli'yi getiriyor. Milli Takım Teknik Direktörü Shuaibu Amodu'nun görevine Perşembe günü son veren Afrika ekibinin yetkilileri ile Denizli'nin Türk ve İtalyan menajerleri dün Nijerya'nın başkenti Lagos'ta biraraya geldi. Tarafların prensipte anlaşma sağladığı öğrenildi. Afrika Kupası'nda 3. olan Nijerya Milli Takımı'nda Beşiktaş'ın eski kalecisi Shorunmu, eski F.Bahçeli Okocha, Babangida, T.West, Ikpeba, Kanu, Oliseh gibi yıldız futbolcular yer alıyor.

Uche de referans verdi
Devre arasında F.Bahçe ile yolları ayrıldıktan sonra bir süre dinlenmeye çekilen Denizli'ye ayrıca Avustralya 1. Ligi'nde mücadele eden Türk ekibi Ayyıldız'dan da teklif geldiği, bunun yanısıra İspanya, İtalya ve Yunanistan'dan çeşitli kulüplerin de tecrübeli hoca ile anlaşma zemini aradıkları alınan haberler arasında. Denizli ise Dünya Kupası cazip olduğu için, "Afrika Aslanları" olarak tanınan Nijerya'nın başına geçmeyi istediğini ifade etti. F.Bahçeli Uche'nin de eski hocası için, ülkesinin yetkililerine olumlu görüş bildirdiği belirtildi.

'Dünya Kupası cazip'
Konuyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Mustafa Denizli şunları söyledi: "Ayyıldız takımının yöneticileri Avustralya'ya gitmem için yoğun baskı yapıyor ve 'Sana öyle imkanlar vereceğiz ki, geri bile dönemeyeceksin' diyorlar. Ancak ben, uzaklık nedeniyle burada çalışmanın zor olacağını düşünüyorum. Nijerya'dan gelen teklifse çok cazip. Öncelikle Dünya Kupası'nda bir takımın başında bulunmak benim adıma gurur verici. Görüşmelerin sonuçlanmasını bekliyoruz."

Levent TÜZEMEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır