kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mezdeke'ye karşı çıkan Vali, erkek dansöz oynattı

Mezdeke grubundaki dansözlerin peçelerini çıkarmasını isteyerek olay yaratan Denizli Valisi Göksu, çocuk yuvasında düzenlenen eğlencede dansöz kıyafetli erkekleri büyük 'zevkle' izledi
Türkiye'nin imajını zedeleyeceğini öne sürerek, Mezdeke grubundaki peçelerinin çıkarmalarını isteyen Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu, erkek dansözlerin göbek atmalarına ses çıkarmadı. Üstelik bir çocuk yuvasında düzenlenen bu "garip ve sıradışı" eğlence sırasında çok eğlenen Vali Göksu, zaman zaman kahkaha atmayı da ihmal etmedi.

Denizli'de 0-6 Yaş Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklarla huzurevindeki yaşlılar için düzenlenen bayram eğlencesi büyük eleştiri aldı. Vali Yusuf Ziya Göksu ve eşi Meral Göksu ile Vali Yardımcısı İsmet Akyol, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Önürme, Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Ayten Kuruş'un da izlediği eğlence sırasında dansöz ve şarkıcı kıyafetleri ile sahne alan Erdoğan Ayar, Atilla Puloğlu, Uğur ve Enginer adlı animatörler, Nadide Sultan, Yıldız Tilbe, Nurhan Damcıoğlu, Gülben Ergen ve Banu Alkan'ı taklit etti. Yaşlılar ve çocuklar ise, erkeklerin kadın şarkıcı ve dansözler gibi giyinip gösteri yapmasını anlamsız bakışlarla izlediler. Bazı çocuklar ise utandıkları için yüzlerini elleriyle gizlemeye çalıştılar.

Programın başından sonuna kadar izleyen Vali Göksu, erkek dansözleri kahkaha atarak izledi. Zaman zaman da müziğin ritmine uyarak el çırptı.

EĞİTİMCİLERDEN TEPKİ
Düzenlenen eğlencenin tam bir skandal olduğunu belirten eğitimciler ise, bu gösterinin çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek olaya büyük tepki gösterdi. Eğitimciler, "Erkek dansöz yerine eğitici ve eğlendirici program yapılabilirdi" dediler.

Göksu, yılbaşı öncesinde, Turizm Bakanlığı'na bir faks çekerek, Antalya'daki konserde Tarkan ile birlikte sahneye çıkacak Mezdeke grubundaki dansözlerin peçelerini açmalarını istemiş ve bu görüntülerin Türkiye'nin imajını sarstığını öne sürmüştü. Günlerce tartışılan öneri sonunda Mezdeke grubu, bu konsere yalnızca gözlerini kapatan maskelerle çıkmışlardı.

VALİ KAHKAHA ATTI, ÇOCUKLAR İSE UTANDI
Denizli Yetiştirme Yurdu'nda düzenlenen "garip" eğlenceyi çok beğenen Vali Göksu, sık sık kahkaha attı. Vali'nin eşi Meral Göksu ile protokol de son derece neşeliydi. Ancak bu sıradışı gösteriyi izleyen çocuklardan bazılarının erkek dansözlere utançlarından bakamadıkları yüzlerini elleriyle kapattıkları görüldü.

Arif ZOR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır