kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

1 milyon çocuk süt içecek

Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'da 1 milyon öğrenci, hem gülecek, hem süt içecek
1 milyon çocuğa süt kampanyası bugün başlıyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'ın gecekondu semtlerindeki 1 milyon öğrenciye öğretim yılı sonuna kadar her gün süt dağıtılacak.

Kadın, aile ve sosyal hizmetlerden sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan kampanya çerçevesinde Ankara'da 269 ilköğretim okulundaki 225 bin, İstanbul'da 292 ilköğretim okulundaki 525 bin, İzmir'de 218 ilköğretim okulundaki 175 bin, Diyarbakır'da 56 ilköğretim okulundaki 75 bin öğrenciye, haftada 5 gün, 200'er miligramlık kutu süt dağıtılacak. Kutusunda "Lıkır ile Mıkır" adlı çizgi kahramanların maceralarının yer alacağı sütler, öğrencileri eğlendirerek süt içmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Kampanya kapsamında çocukların bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve sponsor firmalar işbirliğiyle süt eğitimi verilecek. Seminerlerde eğitim verecek olan Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Perihan Arslan, süt içme alışkanlığının ileri yaşlarda kemik erimesine karşı koruma sağladığını, ayrıca süt proteininin doku onarımı yaptığı söyledi.

KOLA YERİNE SÜT
Prof. Arslan, öğrencilerin beslenme alışkanlıkları üzerine yaptıkları araştırmaya göre, süt ve ayran tüketiminin, öğrencilerin yalnızca yüzde 15-25'lik bölümü ile sınırlı kaldığını belirtti. Çay ve kolalı içecek tüketiminin, yüzde 50'nin üzerine çıktığını kaydeden Prof. Dr. Arslan, öğrencilerin yüzde 60-85'inin ise kahvaltı yapmadan güne başladıklarını söyledi. Aslan, bu çocukların kan şekeri düşmesine bağlı olarak algı ve konsantrasyon sorunu yaşadıklarını belirtti. Açıkta satılan sütler kaynatılınca besin değerinin öldüğünü belirterek uzun ömürlü sütlerin kullanılmasını öneren Arslan, "Bırakın nasıl içmek istiyorlarsa öyle içsinler, kakaolu, çilekli, muzlu... Yeter ki içsinler" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır