kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Besliyormuş gibi yapıp ayıları kezzapla yıkadı
Çin'in başkenti Pekin'de bir üniversite öğrencisi, ayıların zekalarını test edeceği bir deney için vahşi bir yöntem seçti. Liu Haiyang (21) hayvanat bahçesindeki 5 ayının yüzüne sülfürik asit fırlattı. Ayıların gelişmiş koku duyuları olmasına rağmen zeki olmadıkları yolunda bir araştırma okuduğunu söyleyen Haiyang, yiyecek verir gibi yaparak kafese yaklaştırdığı ayıların yüzlerine sülfürik asit ve kostik soda sıktı. Genç, 10 yıl hapis cezası alabilir.

300 Çek silah uzmanı Kuveyt'e konuşlandı
Çek ordusunun kimyasal savaş konusunda uzman birlikleri, ABD ve Kuveyt'in ortaklaşa düzenlediği bir tatbikat için Kuveyt'e geldi. 1991'deki Körfez Savaşı'nda da kimyasal silahların tespiti konusunda görev yapan 300 kişilik birliğinin yanı sıra 250 kişilik Alman birliğinin de bölgeye gelmesi, ABD'nin Irak harekatı hazırlıklarını hızlandırdığını gösterdi. Tatbikatın 3 ay süreceği, bunun da Irak harekatının en erken 3 ay sonra başlayabileceği anlamına geldiği belirtiliyor.

Dostum'un askerleri kızlara tecavüz ediyor
Boston Globe gazetesi, Taliban'ın devrilmesinin ardından tecavüze uğrayan kadınların sayısının azalmayıp arttığına dikkat çekti. David Filipov'un haberine göre, tecavüzler özellikle Mezar-ı Şerif'te arttı. Kurbanlar ise Taliban'ı oluşturan Peştun aşiretinin mensubu olan kadınlar. Tecavüzcüler ise General Dostum'a bağlı birlikler. Nazu adlı bir Peştun kadını yaşadığı bir olayı gazeteye anlattı: Dostum'un askerleri eve girdi. Silahla kocamı korkuttu. Sonra bütün gece 14, 12 ve 10 yaşındaki kızlarıma sırayla tecavüz etti.

Makedonya Gizli Servisi artık bir kadına emanet
Avrupa, ilk kez bir kadın gizli servis başkanıyla tanıştı. Makedonya gizli servisinin başına Dosta Dimovska (48) getirildi. İstifa eden Dragi Grozdanovski'den boşalan koltuğa oturan Dimovska, başbakan yardımcılığı da yaptı. Hükümetle Arnavutlar arasındaki "hassas barış" anlaşmasını yürüten komitenin başkanı olan Dimovska, 18 Ocak'ta bu görevinden istifa etti.

Helikopterin arkasında kadın çavuşla sevişti
İngiliz ordusunda kadın askerlerin neden olduğu skandalların sonu gelmiyor. Manş Denizi'nde yapılan bir tatbikat sırasında bir kadın çavuşun, uçan helikopterin arka tarafında pilotla seviştiği ortaya çıktı. Sun gazetesinin haberine göre, kadın çavuş 6 haftalık tatbikat boyunca Lynx tipi helikopterin pilotuna aşık oldu. Ve tatbikat sonunda çift bu fanteziyi denedi. Kraliyet Donanma sözcüsü, gazete haberini doğruladı ve soruşturma açıldığını itiraf etti.

Kudüs'te silahlı saldırı: 10 İsrailli yaralandı
İsrail'de son dönemde artan şiddet eylemlerine dün akşam bir yenisi daha eklendi. Filistinli militanların, Kudüs'ün kuzeyindeki Neve Yakov Yahudi yerleşim merkezinde bir otobüs durağında bekleyen kişilere otomatik silahlarla ateş açması sonucu 10 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 militanla İsrail polisi arasında çatışma çıktığı saldırganlardan birinin öldürüldüğü, diğerinin ise kaçtığı bildirildi. Olayın ardından bölgeyi kordon altına alan polis, kaçan militanın yakalanması amacıyla geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Cobain'in günlüğü çok yakında piyasada
NIrvana grubunun efsanevi solisti Kurt Cobain'in günlüğü çok yakında kitap olarak piyasaya çıkacak. 1994 yılında intihar eden punk-rock grubunun vokalistinin günlüğünde geçirdiği ağır depresyon ve uyuşturucu kullanımını anlattığı günler yer alıyor. 23 deftere yazılı 800 sayfalık günlükte "Smells Like Teen Spirit" gibi parçaların el yazımı sözleri de bulunuyor.

U2'nun solisti Bono, TIME'a kapak oldu
Rockseverlerİn yakından tanıdığı İrlandalı U2 grubunun solisti Bono, dünya barışı için verdiği çabalar ve Afrika'da açlar için yaptıklarından dolayı TIME dergisine kapak konusu oldu. 41 yaşındaki sanatçının dünya liderleriyle çekilmiş fotoğraflarını basan dergi, ABD Hazine Bakanı Paul O'Neill'in şu sözlerine de yer verdi: Başlangıçta Bono'yla görüşmeyi istemedim. Sonra yarım saatlik görüşme 1 saat uzadı. Basit bir rockçı sanıyordum. Çok ciddi bir insanmış.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır