kapat
26.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
Limasollu
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Clinton'ın bir bakışı beni baştan çıkardı

Bir TV kanalının hazırladığı belgeselde konuşan Monica Lewinsky: 'Clinton bana bir fahişeymişim gibi davrandı'
ABD'yi sarsan Beyaz Saray seks skandalının kahramanı Monica Lewinsky olayın patlak vermesinden dört yıl sonra ayrıntılı olarak konuştu. Olayı soruşturan savcı Kenneth Starr ile yaptığı anlaşma nedeniyle geçen yılın sonuna kadar bu konuyla ilgili konuşması yasak olan Monica, ABD eski başkanı Bill Clinton ile ilişkisi ve sonrasında yaşananlar konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Monica'nın açıklamalarından oluşturulan "Monica in Black and White" (Siyah Beyaz Monica) adlı belgesel pazar günü HBO televizyonunda yayınlanacak.

Newsweek dergisi henüz yayınlanmayan programın kasetlerini ele geçirerek Monica'nın açıklamalarının önemli bölümlerini yayınladı. Çekimleri geçen yıl New York'ta yapılan programda, Monica 3 gün boyunca izleyicilerden gelen soruları yanıtlamıştı. Çekimler sırasında sık sık gözyaşlarına boğulan Monica, böyle bir programa katılış amacını, "Kendisi hakkındaki yanlış fikirleri ortadan kaldırmak" olarak açıklamıştı. ABD Başkanı ile yaşadığı ilişki yüzünden bir anda bütün dünyanın ilgi odağı haline gelen Monica'ya göre bu yanlış fikirlerin başında, Clinton ile ünlü olmak ve bu ilişki sayesinde para kazanmak amacıyla ilişkiye girdiği iddiası geliyordu.

YAKIŞIKLI VE HOŞTU
"Sırf ünlü olmak için bütün ülkenin başını belaya sokacak kadar aptal değilim. Kamuya malolmuş bir kişi olmak benim tercihim değildi. Yeniden özel hayatı olan, sıradan bir kişi olmak için her şeyi yaparım" diyen Monica, Clinton'la yaşadığı ilişkinin nasıl başladığını şu şekilde anlattı:

"Clinton'ın basın danışmanı George Stephanopoulos'un ofisinin yanından geçiyordum. Başımı içeri uzattığımda Clinton'ı gördüm. Bir ara bakışlarımız karşılaştı. Ardından içeri gelmemi işaret etti. Ağzımdan 'size hayranım' sözleri çıktı. O da, 'Ofisime tekrar gelmek ister misin' diye sordu. Ben genç bir kadındım, o ise ABD Başkanı'ydı. Yakışıklı ve hoştu. Sorumsuz ama hoş. Nasıl karşı koyabilirdim ki?"

O GERÇEKÜSTÜYDÜ
Programda Monica'ya göz yaşlarına boğan sorulardan biri de Clinton'ın skandalın ortaya çıkmasından sonraki tavrı oldu:

"Clinton'ın tavrı beni hayal kırıklığına uğrattı. Önceleri o benim için gerçeküstü bir kişilik gibiydi. Fakat zaman içerisinde gerçek Clinton'ı tanıdım. Olayın kamuoyuna yansımasından sonra bana bir fahişe gibi davrandı. Benim onun peşinden koştuğumu söyledi. Kendisinin bana dokunmadığını, benim ona dokunduğumu iddia etti."

KENDİMİ SORGULADIM
Yaşananlardan pişmanlık duyduğunu, evli bir erkekle ilişkiye girmesinin yanlış olduğunu söyleyen Monica, Clinton hakkında bugün neler hissetiği yönündeki bir soruya ise, "Kendimi çok sorguladım. Ancak artık hepsi geçmişte kaldı" yanıtını verdi. Kendisi hakkındaki esprilere bile alıştığını belirten Monica, hayatını normale döndürmek için elinden geleni yaptığını söyledi.

KAÇANI KOVALIYORLAR
Monica neden kamuoyu önüne çıkmaktan kaçınmadığı sorusuna ise, "İnsanlardan kaçtığım zaman gazeteciler kapımın önünde bekliyordu. Açılışlara katıldığım, partilerde gazetecilere poz verdiğim zaman evimin önünde beklemekten vazgeçtiklerini gördüm" yanıtını verdi.

Savcı Starr tehdit etti
Monica, skandalı soruşturmakla görevli savcı Kenneth Starr'ın kendisinden Clinton'ı tuzağa düşürmesini istediğini, aksi takdirde 27 yıl hapse mahkum ettirmekle tehdit ettiğini ileri sürdü. Monica'nın iddiasına göre 16 Ocak 1998'de Ritz Carlton Oteli'nde gerçekleşen görüşmede savcı Starr kendisine Clinton'ı tuzağa düşürmek istediğini söyledi ve bu amaçla üzerinde gizli bir verici taşımasını talep etti. Monica "Teklifi duyduğumda öleceğimi sandım ve Clinton'ı uyarmaya çalıştım" diyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır