kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Doğal yasak

Meclis'te geçen hafta en çok tartışılan konulardan biri "İçki" oldu. AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiklerinde alkol konusunda referandum yapıp, TEKEL'i özelleştireceklerini ve kamuya ait yerlere de içki yasağı getireceklerini söyledi. Erdoğan bu açıklamalarını yaparken, Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biri olan Tunceli'nin içki yasağına "Doğal ve yasal olarak" uyum gösterdiğinden habersizdi.

Yürürlükteki yasalar, cezaevleri, cami ve okulların 200 metre yakınında içkili yer açılmasına engel. 1999 yılında çıkarılan yasa gereği, daha önce açılan ve 200 metre sınırında kalan içkili lokantaların ruhsatları da iptal ediliyor.

Tunceli il merkezi ve ilçelerinde de, cezaevi, okul ya da camilere 200 metre uzaklıkta bina olmadığı için tüm ruhsatlar iptal edildi. Sonuçta içkili hiçbir yer kalmadı. DSP Tunceli Milletvekili Bekir Gündoğan konuyu TBMM'ye getirip "Çözüm bulunsun" dedi. Tunceli istemeden de olsa AKP'ye uyum gösterdi.

BİR SİGORTA

Avcılara kasko
TBMM Tarım, Orman Komisyonu geçen hafta kara avcılık yasa tasarısını ele aldı. 70 yıl sonra değiştirilen ve günün şartlarına uyarlanan yasada ilginç bir değişiklik var. Avcılık belgesi ve avlanma izni almak isteyenler, üçüncü kişilere karşı verilecek olası zararlara karşı "Mali mesuliyet sigortası" yaptıracaklar. Kaskosu olmayan avcı tetiğe basamayacak.

BİR YASA

Uyku vergisi (2)
Meclis İçişleri Komisyonu'ndaki yerel yönetimler reformunun 47'nci maddesi çok gürültü kopardı. Otelde, tatil köyünde ya da pansiyonda kalan vatandaş, yatak ücretinin yüzde biri oranında "Konaklama vergisi" ödeyecekti. Kamuya ait misafirhane ve dinlenme tesisleri ise bu vergiden muaf tutulmuştu. Turizm Bakanı Mustafa Taşar dahil itirazlar yükseldi. Sonunda bu düzenlemeyi getiren milletvekilleri de vazgeçti ve "Uyku vergisi" uyutuldu.

BİR TEKLİF

Belden yukarısı
DSP'nin 4 bayan milletvekili Yücel Erdener, Esvet Özdoğu, Perihan Yılmaz ve Sabahat Vardar, TBMM'ye bir kanun teklifi sundular. Yasalar Türk bayrağının giysilerde kullanılmasını suç sayıyor. Teklif yasalaşırsa artık bel hizasından yukarıdaki giysilerde, Türk bayrağı kullanılabilecek. Türk bayrağı motifli, eşarp, atkı, ceket, bluz, gömlek, kazak üretilebilecek. Toka kolye, küpe de serbest. Mayo, pantolon, şort, çorap yasağı ise sürecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır