kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Süper Kupa'dan cezaya

Toplumun saygın markası 'alarm' mı veriyor? Psikiyatrist Dr. Arif Verimli takımın "Geçmiş başarıların altında psikolojik olarak ezildiğini" savundu
UEFA Şampiyonu ve Süper Kupa sahibi, "Avrupa'nın fatihi" Galatasaray'a bir maçta dört kırmızı kart gösteren ilk hakem Ali Aydın oldu. Ordu bölgesi hakemlerinden Ali Aydın, bu yıl başarı bir hakemlik çizgisi sürdürürken iki takımın da itiraz etmeyeceği bir isim olarak derbi maçın yönetimini üstlendi. İlk kez bir derbi yöneten Ali Aydın'ın karşılaşmada dört kırmızı kart birden çıkarması ise tartışmalara yol açtı.

Türkiye'nin gururu sayılan ve dünya takımı kimliğindeki Galatasaray'ın 11 kişiyle başladığı maçı 7 kişiyle bitirebilmesi, sosyologlar tarafından statü kaybı olarak değerlendirildi; Galatasaray fenomeninin sıradanlaşmasında hakem Ali Aydın'ın katkısına dikkat çekildi.

Uzmanlar, Galatasaray'ın zorlukları aşma kültüründe gerileme olduğunu tespit ederek, kimliğini yeniden dizayn etmesi için harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Psikologlar ise başarıya şartlanmış Süper Kupa'yı almış bir Galatasaray'ın, kaybetmeye tahammül gösteremediğini ve psikolojik baskı altında kaldığına dikkat çekiyor.

Turgay Renklikurt Akşam gazetesi yazarı: Galatasaray firması alarm veriyor
İnsan, engellerle karşılaştığında çaba göstererek bu engelleri aşmak ister. Bu sayede de 'engelleri aşma kültürü'nü yaratır. Galatasaray bunu yaparak bir yere geldi. Toplum tarafından saygı gören bir ekip oldu. Ancak bugün Galatasaray engelleri aşamadığı noktada farklı savunma mekanizmaları geliştiriyor. Galatasaray futbol takımının son zamanlarda gördüğü sarı kartlara, hakeme itirazlarına baktığınızda bu açıkça görülüyor. 'Ben iyiydim ama hakem kötüydü' gibi normal dışı davranışları sahipleniyor. Şunu söyleyebiliriz; Galatasaray firması alarm veriyor!

Doç. Dr. Arif Verimli Psikiyatrist: Geçmişteki başarının altında eziliyor
Maçtan günlerce önce kamuoyunda ciddi bir beklenti oluştu. Fenerbahçe'nin 50 bin kişilik yeni stadında oynanacak maç özellikle Galatasaraylı oyuncularda gerginlik yarattı. Stadda baskı altında maça başlayan Galatasaraylı futbolcularda hakim olan 'geçmişte kazanılan başarıların bir şekilde devam edeceği' düşüncesiydi. Bu başarılar tam anlamıyla hazmedilmedi. Bu yüzden de kaybetmeye tahammülleri yok. Büyük bir camianın parçası olan futbolcular geçmişteki başarıların bugünü etkileyeceğini düşünüyor. Bunun aksi bir durum ortaya çıkınca da hayal kırıklığına uğruyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır