kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hayvanseverlerden 'katliam' iddiası

Hayvansever Banu Ergüder, belediyelerin kısırlaştırması gereken köpekleri zehirleyerek öldürdüğünü öne sürdü
İstanbul'da son günlerde özellikle Yeşilyurt, Florya Atatürk Ormanı, Yeşilköy Çiroz Parkı, Eyüp ve Kavaklı'da birçok köpeğin zehirlenerek ölmesi, yeni bir hayvan katliamı iddiasını gündeme getirdi. Köpek zehirlenmelerinin önlenmesi için hayvanseverler adına İstanbul Valiliği'ne dilekçeyle başvuran Banu Ergüder, belediyelerce kısırlaştırıp aşılanması gereken köpeklerin, zehirlenerek ortadan kaldırıldığını öne sürdü. Sokak köpeklerinin yılbaşından bu yana sistematik bir şekilde zehirlenerek ortadan kaldırıldığını iddia eden Ergüder, şunları söyledi:

KANCALARLA SÜRÜKLÜYORLAR
"5-6 Ocak'ta Yeşilyurt'ta, 12 Ocak'ta Florya Atatürk Ormanı'nda, 3 Şubat'tan itibaren de her gün Yeşilyurt Çiroz Parkı'nda ve 8-9 Şubat'ta Ataköy'de zehirlenerek ölen köpekler bulduk. Ayrıca Eyüp ve Kavaklı'da da zehirlenme vakaları oldu. Çiroz Parkı'nda 7 Şubat'ta sahipli bir Sibirya kurdu da zehirlendi. Gelişi güzel atılan zehirlerden kuşlar ve sahipli köpekler de ölüyor. Kısa sürede ölmeyen köpekler, ayaklarına takılan kancalarla sürüklenerek çöp arabalarına atılıyor ya da ayakları bağlanarak ölmeleri bekleniyor."

Belediyelerin kuduz vakalarından korktukları için hayvanları zehirlediklerini iddia eden Ergüder, bu vahşetin durdurulmasını istedi.

Nejdet ÇOKAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır