kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İnanılmaz kaza

Elektrik direğiyle tramvay arasındaki yarım metrelik yere sıkışıp yamyassı olan taksideki beş kişi, feci kazayı hafif yaralı olarak atlattı
Görenleri şaşkına çeviren kaza, önceki gece Zeytinburnu'nda meydana geldi. Taksi sürücüsü Recep Akar, Güngören'den Murat Akan, Hamdusena Kar, Şefik Bul ve Tayfun Bulun'u alıp, Yedikule'ye götürmek üzere yola çıktı. Akar, Zeytinburnu Seyitnizam Caddesi Çırpıcı Işıklar mevkiinde, tramvay yoluna girdi. Sirkeci yönüne giden Mustafa Özcan yönetimindeki tramvay, aniden önüne çıkan taksiye hızla çarptı. Tramvay, taksiyi yaklaşık 20 metre sürükledikten sonra durabildi. Ancak içinde beş kişinin bulunduğu taksi, tramvay ile yol kenarındaki elektrik direği arasında sıkıştı. Kazaya tanık olanlar, yamyassı olan taksiden hiç kimsenin sağ çıkamayacağını düşünürken mucize gerçekleşti. Taksideki 5 kişi de yaşıyordu. Vatandaşlar önce sürücü Recep Akar ile yolcular Hamdusena Kar ve Murat Akan'ı araçtan çıkarttı.

Şefik Bulun ve amcasının oğlu Tayfun Bulun'un çıkartılması için itfaiyeden yardım istendi. Şefik Bulun 15 dakikalık bir çalışma sonucu araçtan çıkartılırken Tayfun Bulun ise iki saat sonra kurtarılabildi. Kazayı duyup olay yerine gelen Tayfun Bulun'un annesi Emine Bulun, baygınlık geçirdi. Yaşlı kadın güçlükle sakinleştirildi.

YOL AÇIKKEN MESAFE 1 METRE
Muhabirimiz Serdar Canıpek kazanın olduğu yerde rayla direk arasını ölçtü. Tramvay ile rayların arası yol açıkken yaklaşık bir metre.

TRAMVAY GEÇERKEN YARIM METRE
Raylarla elektrik direği arasındaki mesafe, tramvay geçerken yaklaşık yarım metreye kadar düşüyor.

Kaza değil, cehalet öldürüyordu
Feci kazada taksideki beş kişi mutlak bir ölümden dönmüştü. Ancak bilinçsizce yapılan kurtarma çalışmaları sırasında yaralılar yeni tehlikeler atlattı! İlgili ilgisiz onlarca kişi, yardım bekleyen kişilerin içinde bulunduğu taksinin üstünde panik içinde dolaşıp durdu. Kazadan yaralı kurtulan Şefik Bulun, cep telefonuyla hemen yakınlarını aradı.

Bülent ERGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır