kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Toyota düğmeye basıyor

İhracat kervanına yarın Toyota da katılıyor. 2001'de kapasitesinin yüzde 3'ünü kullanan Adapazarı fabrikası artık yılda 50 bin Corolla üretecek
İhracaü rüzgarını arkasına alan otomotiv sektörü yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Toyota'nın Adapazarı fabrikasında üretilen yeni Corollalar'ın ihracatı başlıyor. Yıllık 100 bin adetlik kapasitesi bulunan Adapazarı fabrikasında 2001'de sadece 2 bin 862 otomobil üreten şirket, yeni Corolla modeliyle atağa kalkacak. Toyota Motor Başkanı Fujio Cho'nun geçtiğimiz yıl Türkiye'ye geldiğinde müjdelediği Adapazarı fabrikasına 400 milyon dolarlık ek yatırım da yeni Corolla ile birlikte devreye girmiş oldu. Toyota Motor Türkiye'nin ihracata başlaması nedeniyle yarın üretim tesislerinde bir tören yapılacak. Törene Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Toyota Motor Başkan Yardımcısı Yoshio Ishizaka, Japonya Büyükelçisi Takenada ve Toyota Türkiye üst yönetimi katılacak. Yılda yaklaşık 50 bin adet Corolla Sedan üretmeyi hedefleyen Toyota, bu rakamın yüzde 70'ini ihraç edecek. Şirket bu doğrultuda yurtdışına her hafta 2-3 sevkiyat yapmayı planlıyor.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında üretimdeki yüzde 25 hissesini 49 milyon dolara Japonlar'a devreden Sabancı Grubu ise Türkiye'deki pazarlama faaliyetlerine devam ediyor. Şubat'tan itibaren Toyotasa Plazalar'da sergilenen yeni Corolla modeline 600 adet sipariş geldi. Toyota Corolla 22.5 milyar liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Mete TANSU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır