kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ortadoğu'da sıcak gelişmeler

"Ladin'in sağ kolu Zevahiri İran'da tutuklandı" iddiası
İran'In ciddi gazetelerinden Hayat-ı Nov, Suudi terörist Usame bin Ladin'in sağ kolu Ayman el Zevahiri'nin başkent Tahran'da tutuklandığını yazdı. Amerika'nın İran'ı "Afganistan'dan kaçan El Kaide militanlarını yakalamak için yeterli önlem almamakla" suçladığı bir dönemde, gazetenin haberi dikkat çekti. Ülkenin dini lideri Ali Hamaney'in kardeşi Hadi Hamaney'in yönetimindeki gazete, "Zevahiri şimdi Tahran'daki Evin hapisanesinde tutuluyor" diye yazdı. Zevahiri'nin tutuklanışının Ladin'i yakalamak için çok önemli bir adım olduğunu belirten gazete, Ladin'in yeri hakkında yorum yapmadı. İddia doğruysa, El Kaide böylece en büyük darbeyi almış oldu. Örgütün askeri komutanı Muhammed Atıf de Amerikan bombardımanında hayatını kaybetmişti. IRNA Ajansı da 150 El Kaide militanın yakaladığını yazdı. Hayat-ı Nov, ülkenin en güvenilir gazetesi olarak biliniyor.

* Hoppala!.. Arafat 'Ermeni'yim, adım da Arafatian" dedi
Filistin lideri Yaser Arafat, Lübnan'da yayınlanan Monday Morning gazetesine yaptığı açıklamada Ermeni olduğunu söyledi. Melhem Karam'ın sorularını cevaplandıran Arafat, genelde İsrail'in Filistin'e saldırgan politikası olduğunu anlattı. Ancak Arafat, "Ehud Barak İsrail başbakanıyken, barış için çok önemli bir şansı kaybettiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna şu garip açıklamayı yaptı: Benim adım Yaser Arafat değil. Adım Yaser Arafatian. Ermeniler'e ihanet etmem. Onların kiliselerini satmam. Buna Kudüs'teki Sitra Meryem kilisesi de dahil. El Aksa Camii'ni de satmam. Hıristiyan, Müslüman ve Araplar bunu kabul etmez. O zaman, bahsettikleri kaybettiğimiz büyük şans ne oluyor? Hiçbir şeyi satmadığım için mi bir şans kaybettiğim söyleniyor?

* Suriye ve Suudi krallığı, Irak'a operasyona karşı
Suudi yetkililer, Irak'a yapılacak bir operasyonda Amerika'yı desteklemeyeceklerini açıkladı. Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, yetkililer hiçbir Arap ülkesine saldırıyı onaylamayacaklarına dikkat çekti. Amerika konuyla ilgili açıklama yapmazken, İtalyan Corriere della Sera gazetesine konuşan SuriyefDevletfBaşkanı Beşşar Esad da olası bir Irak saldırısının bölge için çok ciddi sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekti. Amerika'nın operasyonla Arap halkları arasındaki öfkeyi kışkırtabileceğini belirten Esad, "Bu öfke ilişkileri daha da zora sokar. ABD, Ortadoğu'da her gün patlayan bombaları önlemek için AB ile çalışmalı" diyerek Saddam'a karşı bir harekata sıcak bakmadıklarını ima etti.

* İsrail'de yeni bir canlı bomba: 3 ölü, 27 yaralı
Filistinli bir intihar komandosunun önceki gece İsrail'in kuzeyindeki Karnei Shomron Yahudi yerleşim merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinde düzenlediği intihar saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı. Saldırıyı Filistin Halk Kurtuluş Cephesi üstlendi. Dün akşam da Hadera kenti yakınlarındaki Mahenas Shmonim askeri üssüne girmeye çalışan 2 Filistinli'den biri öldürülürürken, diğeri de üzerindeki patlayıcıları ateşleyerek öldü.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır