kapat
18.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Teşekkürler Türkiye

ABD Başkanı, Türkiye'nin NATO üyeliğinin 50'nci yıldönümü nedeniyle gönderdiği mesajda, Sezer'e ABD'ye verdiği destekten dolayı teşekkür etti
Amerika Başkanı George W. Bush, Türkiye ile Yunanistan'ın NATO'ya üye olmalarının 50'nci yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmed Necdet Sezer ile Yunanistan Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopulos'a birer teşekkür mektubu gönderdi. NATO'nun bugün çeşitli yeni ve küresel tehditlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bush, mesajında "Amerika müttefikleriyle omuz omuza olduğunun bilinci içinde, bu güvenlik tehditlerine karşı koymaya hazırdır" diye yazdı. Türkiye ile Yunanistan'ın 11 Eylül sonrası NATO'nun 5'nci maddesinin işletilmesi için destek verdiğini hatırlatan Bush, bunun dostluk ve işbirliğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti.

İŞTE BUSH'UN SEZER'E GÖNDERDİĞİ MEKTUP
Sayın Cumhurbaşkanı, Ülkenizin NATO'ya üyeliğinin 50'nci yıldönümünü kutlamak amacıyla size bu mektubu göndermekten büyük mutluluk duyuyorum. Elli yıl önce NATO, artan komünizm tehdidi karşısında demokratik ülkeleri bir Batı ittifakı içinde bir araya getirme çabasıyla Türkiye ile Yunanistan'ı saflarına kabul etmişti. Ülkelerinizin soğuk savaş boyunca bu tehlikenin giderilmesinde oynadıkları rolün ne denli önemli olduğuna kuşku yoktur. İttifakımız, bugün çeşitli yeni ve küresel tehditlerle karşı karşıyadır. ABD, müttefikleriyle omuz omuza olduğunun bilinci içinde, bu güvenlik tehditlerine karşı koymaya hazırdır. Ülkelerinizin trajik 11 Eylül olaylarından hemen sonra NATO'nun 5'inci maddesinin işletilmesine verdikleri destek, elli yıl boyunca ittifaka damgasını basan dostluk ve işbirliğinin göstergesidir. Türkiye ile Yunanistan'ın NATO üyeliklerinin yıldönümü, son yıllarda hükümetleriniz arasında yakınlaşan ilişkiler ışığında belki daha çok anlam kazanmaktadır. İkili ilişkilerinizdeki ilerleme ve her iki ülkede bulunan NATO hava harekat merkezlerinde Türk-Yunan ortak personelinin yer alması gibi ittifaka olan ortak taahhütleriniz, aramızdaki bağları daha da güçlendirmektedir. Bu önemli yıldönümünde, sizleri ve Türk ve Yunan vatandaşlarını en içten duygularla kutlarım.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır