kapat
05.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bahçeli hasarlı binaya soruşturma emri verdi

Hasar gören binalar için soruşturma açılmasını isteyen Bahçeli, yıkılan binalar için de vatandaşlara "Şikayetçi olun" dedi
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili olarak, Afyon Valiliği tarafından soruşturma açılacağını bildirdi. Bahçeli, vatandaşların, savcılıklara suç duyurusunda bulunabileceklerini de kaydetti. Bahçeli, dün öğle saatlerinde Devlet Bakanı Faruk Bal, Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ve bazı milletvekilleri ile deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Depremde tamamen yıkılan Çay Sanayi Sitesi'nde yetkililerden bilgi alan Bahçeli, daha sonra vatandaşlarla konuştu. Bahçeli, vatandaşların "Müteahhitler çok kötü binalar yapıyorlar, hepsi yıkıldı" şeklindeki şikayetleri üzerine, Afyon Valisi Ahmet Özyurt'a, yıkılan binalarla ilgili soruşturma açılması talimatını verdi. Bahçeli, vatandaşların şikayetçi oldukları konularda, savcılıklara suç duyurusunda bulunabileceklerini de söyledi.

HÜKÜMET DERS ALDI
Bahçeli, Sultandağı ilçesinde de Kaymakamlık önünde kurulan kriz masasında, Kaymakam Mehmet Güven'den bilgi aldı. Burada, basın mensuplarına da açıklama yapan Bahçeli, 1999 yılında yaşanan iki depremden hükümetin ve diğer kuruluşların, çok büyük dersler aldığını, depremin birinci gününde, 3 saat içinde vatandaşa kucak açtığını bildirdi. Bahçeli, "İlk gece vatandaşlar mağdur oldu, fakat bu gece normal geçecek. Kamu görevlileri ile sivil savunma ekiplerini yürekten tebrik ediyorum. Dün Sayın Başbakan buradaydı. İki gündür bakanlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Daha da çok çalışacağız" dedi.

KURBAN YARDIMI ÇAĞRISI
Bahçeli, Yakasenek kasabası ile Deresenek kasabasında da vatandaşlarla görüştü. Yakasenek kasabasında yaşlı bir kadın, zor durumda olduklarını anlattı ve ağlayarak Bahçeli'den yardım istedi. Yaşlı kadına gerekenin yapılacağını söyleyen Bahçeli, depremde yerle bir olan Eber kasabasında, sobaların devrilmesi sonucu yanan ve yıkılan evleri inceledi. Buradaki vatandaşların, Kurban Bayramı'nda kesilecek kurban etlerinin kendilerine gönderilmesi talepleri üzerine Bahçeli, Afyon Valisi Ahmet Özyurt'a, konuyla ilgilenmesi için talimat verdi. Bahçeli, depremde küçük ve büyükbaş hayvanları telef olan vatandaşlar için de Tarım Bakanlığı'nın bir çalışma yapacağını bildirdi. Bazı vatandaşların "Dünden beri buraya yemek gelmedi" demeleri üzerine de Bahçeli, yetkililere, bölgeye çok acil gıda yardımı gönderilmesi talimatını verdi. Eber kasabasında halkın, "Hatçana" diye hitap ettiği, 85 yaşındaki Hatice Uzun adlı yaşlı kadınla da bir süre sohbet eden Bahçeli, çadırının önünde üzgün bir şekilde oturan yaşlı kadına "Ne derdin var?" diye sordu. Hatice Uzun'un, "Hiçbir derdim yoktur, Allah devletten razı olsun" sözleri üzerine Bahçeli, "Sizden razı olsun" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır