kapat
05.02.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ecevit: Bu kez deneyimliydik

Bakanlar Kurulu dün tek gündem maddesi deprem olan ve 2,5 saat süren bir toplantı yaparak, Afyon'daki durumu, alınması gereken önlemleri belirledi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Başbakan Bülent Ecevit, "Depremin, tatil günü olması, tamamen yıkılan Çay ilçesindeki sanayi sitesinin can kaybına yol açmasını önlemiştir" dedi.

EBER YERLE BİR
Sultandağı, Çay, Çobanlar ve Bolvadin ilçeleri, Yeşilçiftlik, Yakasenek, Eber ve Derince beldeleri ile bağlı köylerde meydana gelen depremde, özellikle Eber beldesinin yerle bir olduğunu belirten Ecevit, bu beldenin yeniden inşası gerektiğini söyledi.

Ecevit, 17 Ağustos depremine göre daha iyi ve çabuk organize olunduğunu, bunda iletişim zorluğunun daha az olması ve ulaşım sorunu yaşanmamasının rol oynadığını söyledi. Ecevit, ayrıca devletin önceki depremlerde kazandığı deneyimin de Afyon depreminde faydalı olduğunu kaydetti. 1999'da meydana gelen depremlerin ardından sivil savunma örgütlerinin de daha etkili ve başarılı olduğunu belirten Ecevit, her bakımdan devletin deneyim kazandığını belirterek, "Fakat bu deneyimleri değerlendirmeye ihtiyaç kalmayacağını umarım" dedi.

Ecevit bir soru üzerine daha önceki felaketlerin ardından ele alınan Afet Kararnamesi'nin son Bakanlar Kurulu'nda ele alınmadığını, konu ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

ARAMA-KURTARMA
Ecevit'in verdiği bilgiye göre, Ankara, Bursa, İzmir ve Sakarya illeri Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne ait arama ve kurtarma birlikleri, toplam 186 personel, 36 araç ve 9 arama köpeği ile bölgeye giderek arama ve kurtarma çalışmalarına başladı. Ayrıca Afyon ili kurtarma ekibi ile cezaevi hükümlü ve infaz koruma memurlarından oluşan arama ve kurtarma ekibi de çalışmalara katılıyor.

YARDIMLAR
Kızılay tarafından bölgeye ilk etapta 3 bin 200 çadır, 11 bin battaniye ve 2 bin 480 katalitik soba ulaştırıldı. Dün akşama kadar da ek olarak, 4 bin çadır, 10 bin battaniye, 1000 katalitik soba ve bir mobil mutfak ile 5 seyyar mutfağın bölgeye gönderildi. Ecevit, "Sayıları 7 bine ulaşacak olan Kızılay çadırlarının klasik mahruti çadır değil, nitelikli kışlık çadırlardan oluştuğu görülmektedir. Çadırların ısıtılması gerekli katalitik sobalar da bölgeye ulaştırılmıştır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan iki TIR hastane, 20 hastane çadırı, 10 depo çadırı, 5 jeneratör, 8 ambulans ve çeşitli il ve ilçelerden 23 sağlık ekibi, 10 bin klor tableti ile 200 uyku tulumu deprem bölgesine gönderildi. SSK 5 tam teşekküllü ambulans ile birlikte sağlık ekiplerini bölgeye ulaştırdı.

Acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'ndan bölgeye toplam 600 milyar lira ödenek gönderildi.

"TESELLİ" EKİBİ
Diyanet İşleri Başkanlığı da, deprem bölgesine hem halkı teselli etmek, hem de camilerdeki hasarı belirlemek üzere iki ayrı ekip gönderdi. Diyanet'in 5 kişilik irşat ekibi, vaazlar vererek halkın acısını hafifletmeye çalışacak, teknik heyet de camilerde hasar tesbiti yapacak.

RESMİ BİLANÇO
Ölü sayısı:44
Yaralı sayısı:318
Hasarlı bina:622
Yıkılan bina:71



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır