kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dersimiz Ersun Yanal

F.Bahçe'nin devre arasında teklif yaptığı ve 250 bin $'lık tazminatı yüzünden almadığı Ankaragücü'nün hocası, intikamını sahada aldı.Yusuf ile öne geçen Kanarya, 15 dakikada üç gol yedi. Andersson ilk yarı biterken ümitlendirdi. 2.yarı Abdullah, Yusuf ve Özgür kırmızı kart gördü
Fenerbahçe'nin ligdeki kaderini belirleyecek önemli bir deplasmandı Ankaragücü sınavı... Tabii bir boyutu da Mustafa Denizli'nin yerine takımın başına düşünülen ama 250 bin dolarlık tazminatı fazla bulununca için transferini bitiremediği Ersun Yanal'ın Werner Lorant ile mücadelesine sahne oluşuydu.

Kalitesiz İlk 15 dakikadan sonra oyunu rakip sahaya yıkan F.Bahçe, 22. dakikada öne geçti. Yusuf'un "Elle mi aldı?" tartışmaları yapılan top çalışı ile başlayan atakta Serhat Yusuf'u görmek istedi. Araya giren Niyazi'nin ters vuruşu kaleci Zafer'i gafil avladı: 0-1.

Maçın kader anı 26. dakikaydı. Fatih'in pasında Hakan Kutlu'dan kurtulan Yusuf kaleyle karşı karşıyaydı; solunda da Andersson vardı. Pas verse, İsveçli boş kaleye yuvarlayacaktı meşin yuvarlağı... Ama o, şansını denedi ve topu yandan auta attı. Bir dakika sonra Hakan Keleş'in soldan ortasını Augustine göğsüyle nefis indirdi. Faruk Namdar bekletmeden voleyi çaktı: 1-1.

Fotokopi goller
38. dakikada İsmet topu 40 metre taşıdı. Uche'nin faulüyle yere indi. Top Augustine'e gelince hakem Ali Aydın avantajı işletti. Ganalı'nın sağdan kaçırdığı Niyazi'nin yerden ortasını arka direkte Hakan Keleş tamamladı: 2-1. Üç dakika sonra Fatih'in kaptırdığı topla başlayan atakta Niyazi, Hakan Keleş'i kaçırdı. Defans ofsayt diye durunca arka direğe kesilen topu Faruk Namdar boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 3-1. Golden sonra Ogün'ü ileri çıkaran F.Bahçe, 42'de bulduğu golle ümitlendi. Abdullah'ın ortasını Ogün indirdi. Andersson topu kafayla boş kaleye gönderdi: 3-2.

İkinci yarının başında oyunun kontrolu tamamen F.Bahçe'deydi. Ama bunu gol pozisyonuna dönüştüremiyorlardı. 55'te Abdullah'ın ortasında Zafer'in üstüne gelen Andersson'un kafası tribünleri biraz heyecanlandırdı o kadar. 10 dakikalık bu baskıdan sonra başkent ekibi oyunu dengeledi. Ama hücumda çoğalmadılar ve oyun orta sahaya kilitlendi.

Aydın ön plana çıktı
Renksizleşen futbola tartışmalı kararlarıyla renk getiren isim hakem Ali Aydın oldu. İlk yarıda avantaj uygulatıp bir gol oluşmasını sağlayan Aydın, 73. dakikada A.Gücü gole giderken başkent ekibi lehine bir ofsayt düdüğü çaldı ki, inanılmaz. Bir dakika sonra da ikinci ucuz kartla Abdullah'ı oyun dışına gönderdi. Artık küfürlü tezahüratlar ve bunlar sonrasında yapılan anonslarla kalitenin iyice düşüşü izleniyordu. Üstüne, yardımcı Koray Gencerler'e küfür eden Yusuf direkt ve Özgür 2. sarıdan atıldı.

Fenerbahçe'nin son çırpınışlarında 83 ve +94'te Andersson, 86'da Mirkoviç çok uygun fırsatları harcayınca gülen taraf Ankaragücü ve teknik direktörü Ersun Yanal oldu.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır