kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

40 kişi 300 trilyonluk mirasın peşine düştü

Çiftçiler Holding'in patronu Tahsin Çiftçi'nin 40 mirasçı arasında paylaşılamayan 300 trilyonluk servetine ihtiyati tedbir kondu. Çiftçi ölümünden kısa bir süre önce 10 trilyonluk 2 yalıyı kardeşine 2.7 milyara satmış
Çiftçiler Holding'in geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren patronlarından Tahsin Çiftçi'nin ölümünden sonra bıraktığı 300 trilyonluk servetiyle başlayan miras kavgasında mahkeme aldığı ani bir kararla Tahsin Çiftçi'nin tüm servetine ihtiyati tedbir koydu. Florance Nigtingale Hastanesi'nde geçirdiği by-pass ameliyatı sırasında yaşamını yitiren Hikmet Çiftçi, ölümünden kısa bir süre önce yazdığı bir vasiyetnameyle tüm servetini kardeşi Hikmet Çiftçi ile onun çocukları Hakan Mehmet Çiftçi ve Hatice Ayşe Paksoy'a bıraktı. Çiftçi'nin ölümünden sonra mirasçılar arasında büyük bir kavga başladı.

MEZAR ZOR KURTULDU
Mirastan men edilen yaklaşık 40 varis, önce vasiyetnamenin iptali için Sarıyer 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı bir süre sonra da Tahsin Çiftçi'nin mallarının vasiyetnamede adı geçen varisler tarafından kaçırıldığını iddia etti. Sarıyer 2. Asliye Hukuk, Şişli 4.Asliye Hukuk ve Kadıköy 3. Asliye Hukuk Mahkemeleri'ne başvuran bazı varisler Çiftçi'ninin tüm servetine ihtiyati tedbir konulmasını istedi. Miras kavgası o kadar büyüdü ki varislerden 12 kişinin avukatı Cumhur Çiftçi, ölen Tahsin Çiftçi'nin bankada bulunan 2 trilyonunun diğer varisler tarafından hileli bir şekilde çekildiğini ve bu paranın mezara gömülmüş olabileceğini bile ileri sürdü. Ancak bir süre sonra kavganın en ateşli taraftarlarından Cumhur Çiftçi'nin ani bir kararla davadan çekilmesi yeni bir tartışmaya neden oldu. Varislerden bazıları Cumhur Çiftçi'nin karşı taraftan 250 bin dolar ( 350 milyar ) aldığını iddia etti.

Sarıyer 2.Asliye Hukuk Mahkemesi, bazı varislerin 300 trilyonluk mirastan mal kaçırdıkları şikayeti üzerine Çiftçi'nin Yeniköy'deki yalılarına ihtiyati tedbir koydu. Kadıköy ve Şişli Asliye Hukuk Mahkemeleri de Tahsin Çiftçi'nin mallarına tedbir koydu. Çiftçi'nin 100 trilyon değer biçilen Kadıköy'deki boğaz manzaralı 30 dönüm bahçe içindeki Ragıp Paşa Köşkü ile Şişli'deki 36 lüks dairesine konulan tedbir tapu kayıtlarına işletilerek mahkeme sonuçlanıncaya kadar bu malların satışını yasakladı. Böylece mahkeme mirastan men edilen bazı varislerin isteğiyle 300 trilyonluk mirasın kaçırılmasına dur demiş oldu.

Tedbir konulan mallar arasında bulunan Yeniköy'de 10 trilyon lira değerindeki iki yalının, Tahsin Çiftçi tarafından tapuda 2 milyar 700 milyon gibi komik bir bedelle kardeş Hikmet Çiftçi'nin üzerine geçirildiği ortaya çıktı.

Bekir BATU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır