kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu ev beni ölüme çağırıyor

Bir çocuk annesi Ece, intihar etmeden önce kocasına ve annesine sitem dolu mektup bıraktı. Genç kadının mektupta evinden korku ile söz etmesi kafa karıştırdı
Kartal'da önceki gün oturduğu apartmanın 10. katından atlayarak canına kıyan röntgen teknisyeni Ece Gökçe, geride sitem dolu bir mektup bıraktı. Genç kadının, eşi Murat ve annesine hitaben yazdığı mektuptaki "Bu ev beni ölüme çağırıyor..." şeklindeki satırlar dikkat çekti. Ece'nin neden evinden nefret ettiği anlaşılamadı. Ece ile Murat, Göztepe'deki PTT Hastanesi'nde röntgen teknisyeni olarak çalışıyorlardı. Güzelliğiyle herkesi büyüleyen Ece, orta halli bir ailenin çocuğu olan Murat Gökçe'ye aşık olmuştu. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen Murat ile evlendi. Erenköy'deki lüks evlerinden Kartal'daki mütevazı yeni evine taşındı. Yeterli kazançları olmayan genç çift bir süre sonra özel bir klinikte çalışmaya başladı. Dokuz ay önce bir de kızları dünyaya geldi.

EŞİNİ VE ANNESİNİ SUÇLADI
İş hayatı, çocuğun bakımı, stres Ece'yi yıprattı. Evlilik öncesinde de psikolojik rahatsız geçiren Ece, bu yükü taşıyamadı. Önceki gün 10. kattan atlayıp canına kıydı. Ece'nin, eşine yazdığı mektupta sevgi dolu satırlar yer alıyordu. Ancak bu satırların arasında ithamlar da bulunuyordu. "Sana bu evden gidelim demiştim. Bu ev beni ölüme çağırıyor." sözleri, çiftin hiç kimsenin bilmediği büyük sorunların yaşadığını da ortaya koyuyordu. Özellikte "ev" konusu intihara esrarengiz bir boyut getiriyordu.

Ece Gökçe, mektupta annesine de kızgınlığını belirtiyordu. "Beni kurtar diye sana yalvarmıştım.. Beni yalnız bıraktın" satırları, genç kadının uzun süredir zor durumda olduğunu, ailesinden yeterince yardım alamadığını da gösteriyordu.

İŞTE ECE'NİN SON SATIRLARI EŞİNE
"Murat, kendini suçlu hissetme demek isterdim, ama inan hissetmelisin. Neden böyle oldu Murat? Yaşadıklarıma daha fazla tahammül edemiyorum. Bu yüzden ölmeliyim. Delirmekten korkuyorum. Ne olur Eylül'e iyi bak. O senin kızın canım. Sana bu evden gidelim demiştim. Bu ev beni ölüme çağırıyor. Murat, ölmek için dua edip, ölmek nedir bilir misin? Bugüne kadar sadece bebeğim için yaşadım. Ama artık bedenim iflas etti. Ama ruhum yanımda olacak. Eylül'ü köye yollama, Murat buna iyi bak. Hep yanında ol. Onu çok sevdiğimi anlat. Ona annesinin onun için yaşamaya çalıştığını ama izin vermediklerini de söyle. Herşeye rağmen seni çok sevdim Murat."

ANNESİNE
"Sana yalvarmıştım, 'Beni kurtar' diye. 'Çok kötüyüm anne' demiştim. 'Ya aklımı oynatacağım ya kendimi öldüreceğim' demiştim. Beni yanlız bıraktın. Ama ne olur Eylül'ü bırakma. Onu köye yollamalarına izin verme. Bu senden son isteğim. Eylül bugün ilaçlarını içmedi. En kısa zamanda yıkanması gerek. Benim için dua ve mevlüt gibi birşey okutmayın. Yapmayın. Bir kere olsun istediklerimi yapın. Organlarımı bağışlamayın onları çok seviyorum. Benimle çürüsünler."

KIZINA
"Bebeğim, sen benim herşeyimsin. Kızım seni çok seviyorum, ne olur bana kızma. Beni sakın suçlama. İnan çok uğraştım ama başaramadım. Mutlu ol ne olur. Yaşamak için artık çok geç. Elveda."

Kaan ÖZBEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır