kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Oteller devlere teslim

Emekli Sandığı, 2000 yılında sadece 1.2 milyon dolar kâr payı elde ettiği 6 otelin işletme hakkını aralarında Swissotel'in de bulunduğu devlere bıraktı
Emekli Sandığı'nın 6 oteli, yakın bir zamanda uluslararası otel zincirleri tarafından işletilmeye başlanıyor. Emekli Sandığı Genel Müdürü Naci Yatbaz'dan alınan bilgiye göre, ülke turizmine uzun yıllar öncülük etmiş olan, ancak günümüzde zarar eden 6 otelin Emekli Sandığı'na gelir sağlar hale getirilmesi amacıyla başlatılan projede nihai aşamaya gelindi.

Proje çerçevesinde İzmir'deki Büyük Efes oteli ile Bursa'daki Çelik Palas otelinin işletmesinin Swissotel'e verilmesine ilişkin sözleşmeler imzalandı. İşletme sözleşmesi, yönetim, lisans ve teknik yardım anlaşmalarından oluştu.

İstanbul'daki Maçka ve Ankara'daki Stad otellerini işletmek üzere seçilen Radisson SAS ile İstanbul'daki Büyük Tarabya ve Ankara'daki Büyük Ankara otellerini işletmek için seçilen Milennium-Copthorne zincirleri ile gerekli sözleşmeler de imza aşamasına geldi.

Söz konusu 6 otelin yenileme modernizasyon faaliyetlerini tek elden yönetmek üzere de, dünyanın önde gelen proje yönetim firmalarından olan Amerikan Turner International'ın en büyük hisseye sahip olduğu bir konsorsiyum ile proje yönetim sözleşmesi imzalandı.

REKOR KåR PAYI
Emek Otelleri için en iyi teklifleri veren 3 zincirin kuruma sunduğu nakit akım tabloları baz alınarak yapılan 15 yıllık projeksiyona göre, Sandığa 354 milyon dolarlık kâr payı girişi olacak. Buna karşılık Emekli Sandığı, 227 milyon dolarlık anapara ve faiz ödemesinde bulunacak. Böylece Sandığa net giriş, 127 milyon dolar seviyesinde gerçekleşecek. 15 yıllık dönemde sağlanacak gelir gider dengesine göre, Emekli Sandığı söz konusu otellerden yıllık olarak 29.3 milyon dolara ulaşacak bir gelir elde edecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır