kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

1.5 milyon telefon aboneliği iptal edildi

Cumhuriyet tarihinin en ağır krizinin yarattığı tahribatın rakamsal boyutları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Şubat devalüasyonun ardından bir çok fabrika üretimini durdurup, çok sayıda işletme kepenk indirirken, yaklaşık 1 milyon kişi de işinden oldu. Bir anda fakirleşen Türk halkı cebindeki her kuruşu dikkatli harcamaya başlayınca önce telefonun ve televizyonun fişini prizden çekti, ardından da doğalgazın vanasını kapatmaya başladı.

Son olarak Ulaştırma Bakanı Oktay Vural'ın Ak Partili Nurettin Aktaş'ın sorularına verdiği yanıt krizin etkisini gösteriyor. Gaziantep Milletvekili Aktaş, Vural'a TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde şöyle seslendi: "Ekonomik sıkıntılardan dolayı halkın telefon, kablolu TV yayını aboneliğini iptal ettikleri doğru mu, doğruysa iptal edilen abone sayısı nedir?"

Vural dün bu sorulara şu yazılı yanıtı verdi: Çeşitli nedenlerle ve abonelerin isteği doğrultusunda 2001 yılı sonu itibarıyla ülke genelinde 1 milyon 489 bin 586 telefon aboneliğini iptal ettirmiştir" 2001 yılı sonu itibarıyla kablolu TV abone sayısının 922 bin 343 olduğuna dikkati çeken Vural, aynı gerekçelerle iptal edilen abonelik sayısının ise 13 bin 343 olduğunu ifade etti.

Yaklaşık 500 bin kişinin de cep telefonu kullanmaktan vazgeçtiği düşünüldüğünde alo demeyenlerin sayısı 2 milyonu buldu. Bir başka çarpıcı gelişme ise kredi kartlarında yaşandı. 2001 yılında Merkez Bankası'nın kara listesine 282 bin kişi kredi kartı ve ferdi kart borcunu ödeyemediği için, 71 bin kişi ise borcunu zamanında ödemediği gerekçesi ile dahil oldu.

Geçmiş yıllardan gelenlerde hesapa katıldığında Merkez Bankası'nın kara listesinde yer alan kişilerin sayısı 775 bin gibi rekor bir sayıya ulaştı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır