kapat
27.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gözler yalnız adamda

Dünya, terörü durdurmak için hâlâ etkin adımlar atmayan Filistin lideri Arafat'a sırtını döndü.

Bush: Arafat beni hayalkırıklığına uğrattı
Washington'da iki gece önce üst düzey bir toplantı yapıldı. Başkan George W. Bush'un başkanlığını yaptığı toplantıda "Filistin yönetimiyle ilişkilerin askıya alınıp alınmaması" tartışıldı. Toplantı sonrası Bush, Kızıldeniz'de iki hafta önce ele geçirilen ve Filistin yönetimine ait olduğu belirlenen 50 ton silahla ilgili şu açıklamayı yaptı: Arafat beni hayalkırıklığına uğrattı. Terörün kökünü kurutmak için çaba göstermeli. Silah sipariş etmek, terörle mücadele değildir... Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice da "Arafat, ilişkilerimizin bozulmaması için çaba göstermeli" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı: Arafat ile oyun sonra erdi
Barış için iki tarafın da özverilerde bulunması gerektiğini belirten İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, "Arafat ile oyun sona erdi" dedi ve ekledi: Tteröre destek verdiği sürece Arafat'ı barış masasında muhatab olarak görmeyiz.

Yakın dostu Mübarek bile onu boykot etmeye başladı
Arap diplomatik kaynakları, Arafat'ın Arap dünyasındaki desteğini de kaybettiğini belirtiyor. Arap liderlerinin Arafat'ı boykot etmeye başladığını ifade eden kaynaklar, "Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve Ürdün Kralı Abdullah dahil hiçbir lider, 1 haftadır Ramallah'ta İsrail ablukası altında kalan Arafat'ı aramıyor" diye konuştu.

Savaşa hazırlanan Hamas kısa menzilli füze geliştiriyor
Arafat'In Filistin'deki İslamcı terör örgütlerine söz geçiremediği söyleniyor. Fox televizyonuna göre, özellikle Hamas İsrail'e karşı savaş için hazırlıklara başladı. Örgüt liderlerinden Musa Marzuk, "Batı Şeria'dan Kudüs'ü vuracak füzeler geliştiriyoruz" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır