kapat
05.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Powell otel kapattı

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ve beraberindeki kalabalık heyet için Ankara Hilton Oteli'nin 10 ile 16'ncı katları arasındaki 100 oda tutuldu
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, 24 saat sürecek "kritik" ziyaret için dün akşam Ankara'ya geldi. 41 kişilik diplomat, basın ve güvenlik heyeti eşliğinde gelen Powell için Ankara'da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Amerikan heyetine tahsis edilen araçlar, havaalanındaki salonlar ve kalacağı otel özel eğitimli köpeklerle arandı. Powell'ı Amerikalı korumaların yanında Türk Emniyet birimleri ile SWAT olarak adlandırılan özel anti-terör uzmanları korudu. Powell ve beraberindekiler için Hilton Oteli'ndeki 323 odadan 10 ile 16'ncı katlar arasındaki 100 oda tutuldu. Otelde kalan müşterilerin kimliklerinin Amerikan güvenliği tarafından istendiği ve tek tek güvenlik taramasından geçirildikleri öğrenildi. Basın mensupları da güvenlik taramasından geçirildi ve Hilton Oteli'ne girmelerine izin verilmedi.

Bugün Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı ile görüşecek olan Powell'ın ekonomiden sorumlu Devlet Bakanları Kemal Derviş ve Tunca Toskay'ın yanı sıra Maliye Bakanı Sümer Oral ile de görüşmek istediği, ancak dün için belirlenen randevuların Powell'ın bir saat rötarlı gelmesi ve yorgun olması nedeniyle bugüne kaydırılmasının gündeme geldiği, programların uyuşmaması nedeniyle de iptal edildiği öğrenildi.

ŞARAP VE ÇEREZ İKRAMI
Powell'i en iyi şekilde ağırlamak için Hilton Oteli yöneticileri de büyük çaba harcadı. Powell'ın kalacağı odaya özel üretim "Zafir" isimli Türk Şarabı, fındık, Antep fıstığı ve lokum ile Türkiye'nin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgiler içeren kitapçıklar konuldu. Powell'in sabah kullanma ihtimaline karşılık havuz ve fitness center için de gerekli önlemler alındı.

Sibel YEŞİLMEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır